Νεκροί οπαδοί στο Μαρόκο, άλλοι 100 τραυματίστηκαν! - Ειδήσεις Pancreta

Nεκροί δύο οπαδοί στο Μαρόκο, ύστερα από επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ των οπαδών στο ματς της Raja Casablanca με την ChababRif Hoceima.

Σύμφωνα με το «ultras-tifo», τα επεισόδια ξεκίνησαν στην κεντρική κερκίδα μεταξύ των δύο διαφορετικών συνδέσμων της Raja Casablanca, «Green Boys» και «Ultras Eagles», με την κόντρα τους να κρατά εδώ και πολλά χρόνια.

Ωστόσο, το «Deutsche Welle» υποστηρίζει ότι με τη λήξη του αγώνα, οι οπαδοί των γηπεδούχων πέταξαν μπουκάλια στους φιλοξενούμενους και πέτρες στα αυτοκίνητα που ήταν στον περιβάλλοντα χώρο. Πάντως, από το video φαίνεται να ισχύει το πρώτο σενάριο και όλα να δημιουργήθηκαν από ομοϊδεάτες ομάδας και όλα αυτά στα 67α γενέθλια της αγαπημένης τους ομάδας! 

Το απόλυτο χάος δημιουργήθηκε όταν κάποιοι απλοί φίλαθλοι προσπάθησαν να αποφύγουν τις σκηνές βίας και τρέχοντας συμπιέστηκαν στα τοίχοι.

 

Αποτέλεσμα ήταν δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν ().

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 30 χούλιγκαν, ενώ σύμφωνα με άλλα ρεπορτάζ δημιουργήθηκαν αρκετές ζημιές στο «Stade Mohamed V».

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας ποδοσφαιρικός αγώνας αποτελεί την αφορμή για να σκοτωθούν άνθρωποι στο Μαρόκο. Το 2011, στην πόλη Ντάκχλα στο πλαίσιο του ματς Τσεμπάμπ-Μουλουντία, έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και άλλοι 27 νοσηλεύτηκαν.


Πηγή: gazzetta