Μήνυμα ειρήνης στον φιλικό του Ολυμπιακού με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ειδήσεις Pancreta

Το αγωνιστικό μέρος του φιλικού αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Σαχτάρ Ντόνετσκ για την ενίσχυση των Ουκρανών προσφύγων στο «Γ. Καραϊσκάκης» περνά σε δεύτερη μοίρα, αφού ο σκοπός ήταν ανώτερος.

Παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αγωνίστηκαν στέλοντας μήνυμα κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Με λούτρινα κουκλάκια σε κάθε θέση στις κερκίδες για τα παιδιά των προσφύγων και με κεντρικό σύνθημα «ποδόσφαιρο για την ειρήνη, να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία».

Ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε νικητής, με 1-0, με γκολ του Τικίνιο. Στο 20΄ ο Ολυμπιακός πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, ο Μασούρας μετά από σέντρα του Φορτούνη «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Τικίνιο προώθησε την μπάλα στα δίχτυα.

«Είχαμε την ευκαιρία να οργανώσουμε αυτό το φιλικό παιχνίδι, αν και κλείστηκε πολύ σύντομα. Είχαμε μόνο την Παρασκευή για να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η πρωτοβουλία, μια σειρά δηλαδή από φιλικούς αγώνες, ξεκινάει από την Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα να σταματήσει αυτός ο πόλεμος το συντομότερο δυνατόν. Να σταματήσουν να χάνονται καθημερινά αθώες ψυχές. Δεν μας ενδιαφέρουν οι πολιτικές. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να περάσουμε το μήνυμα να σταματήσει αυτός ο πόλεμος».


Πηγή: naftemporiki.gr