Υπέρ της διπλής ανάπλασης ο Παναθηναϊκός με 68,5% - Ειδήσεις Pancreta
Η έκταση στην οποία θα υλοποιηθεί η «Διπλή Ανάπλαση» στον Βοτανικό
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSΙ
 

Ο κύβος ερρίφθη. Τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ψήφισαν υπέρ της διπλής ανάπλασης σε ποσοστό 68.5% και ως εκ τούτου άναψαν «πράσινο φως» για την κατασκευή σύγχρονου ποδοσφαιρικού γηπέδου 39.000 θέσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό, στο πλαίσιο του μεγαλεπήβολου πρότζεκτ.

Στη χθεσινή ιστορικής σημασίας ψηφοφορία που διεξήχθη στο κλειστό γήπεδο «Παύλος Γιαννακόπουλος» συμμετείχαν περίπου 3.000 μέλη του Παναθηναϊκού Α. Ο. από τα 4.284 που είχαν το δικαίωμα να λάβουν μέρος, ενώ η διαδικασία είχε διάρκεια από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα, με απόλυτο σεβασμό απ' όσους παρευρέθηκαν και δίχως να σημειωθεί το παραμικρό.

Κάποιες ενστάσεις που ακούστηκαν αφορούσαν τον τρόπο καταμέτρησης των επιστολικών ψήφων, οι οποίες είχαν αποσταλεί από τα μέλη μία ημέρα πριν την προσυνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου, ενώ μετά τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος υπήρξαν οπαδοί που αντέδρασαν με υβριστικά συνθήματα, έχοντας προφανώς αντίθετη άποψη.

Αξίζει να σημειωθεί επί τη ευκαιρία ότι στην εκλογική διαδικασία συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, δίχως ωστόσο να δώσει το «παρών» στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» αλλά μέσω επιστολικής ψήφου.

Το ψηφοδέλτιο ήταν ενιαίο και περιελάμβανε τις λέξεις «υπέρ» και «κατά», ενώ για να προχωρήσει το πρότζεκτ σε φάση υλοποίησης απαιτούνταν θετικές ψήφοι 2/3 επί των συμμετεχόντων, ήτοι ποσοστό 66,66%, το οποίο και προέκυψε οριακά κι αφού προηγουμένως διεξήχθη ένα μικρό θρίλερ που έλαβε τέλος λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα όταν σταθεροποιήθηκε το ποσοστό του υπέρ κοντά στο 69% και με ελάχιστες ψήφοι να απομένουν.

Κατ' ουσίαν τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού έδωσαν τη συγκατάθεσή τους και την απαιτούμενη έγκριση όσον αφορά τις συμβάσεις της «μάνας του λόχου» του «τριφυλλιού» με τα υπόλοιπα συμβαλλόμενα μέρη (Δήμος Αθηναίων, ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κοινοπραξία τραπεζών «ΑΕΠ Ελαιώνα»).

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία του γηπέδου στον Βοτανικό που προβλέπεται να έχει διάρκεια μέχρι το Μάρτιο του 2023. Ταυτόχρονα προβλέπεται να «τρέξουν» οι οριστικές μελέτες και η έκδοση των οικοδομικών αδειών για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, ενώ με βάση το χρονοδιάγραμμα η κατασκευή του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2023 και να παραδοθεί τον Ιούλιο του 2026.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το νερό έχει μπει στο αυλάκι και το «τριφύλλι» είναι πλέον έτοιμο να γυρίσει σελίδα και να μεταφερθεί, τόσο ο Ερασιτέχνης όσο και η ΠΑΕ, σε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις στον Βοτανικό, έχοντας σαφώς περισσότερα προσδοκώμενα έσοδα και γενικότερες συνθήκες που μπορεί να του δημιουργήσουν προοπτικές «αναγέννησης» σε όλα τα σπορ.

Η επίσημη ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για το αποτέλεσμα αναμενόταν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, με τη διοίκηση του Τάκη Μαλακατέ να έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένη και ανακουφισμένη από το χθεσινό ιστορικό αποτέλεσμα.

Κώστας Μανωλιουδάκης


Πηγή: efsyn.gr