Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ - Ειδήσεις Pancreta

Επικράτησε του Παναθηναϊκού με 81-73 στον πρώτο τελικό της σεζόν

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε μεγάλος νικητής στον τελικό Κυπέλλου μπάσκετ με τον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκό. Οι Ερυθρόλευκοι έπειτα από έναν συναρπαστικό τελικό που έγινε στα «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο Κρήτης, επικράτησαν 73-81 των Πρασίνων και κατέκτησαν το δέκατο Κύπελλο στην ιστορία τους.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παρκέ κάνοντας ένα γρήγορο 7-0 αλλά ο Ολυμπιακός στη συνέχεια ισορρόπησε το ματς κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο +4 (17-21). Στη συνέχεια όμως οι Πράσινοι πήραν και πάλι τον έλεγχο στη διάρκεια του δεύτερου δεκάλεπτου και έχοντας εξαιρετικά ποσοστά στο σουτ, έκλεισαν την περίοδο στο +6 με 45-39.  Ο Νέντοβιτς ήταν (τουλάχιστον) εξαιρετικός στο πρώτο μισό του παιχνιδιού με 19 πόντους!

Ο Παναθηναϊκός στη διάρκεια της τρίτης περιόδου ανέβασε τη διαφορά μέχρι και τους +10 (61-51), ενώ έκλεισε το δεκάλεπτο στους εννέα πόντους (67-58). Ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν παράτησε τη μάχη και με μεγάλη αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο, όχι μόνο έφερε το ματς στα ίσια αλλά πέρασε μπροστά έπειτα από μόλις τέσσερα λεπτά κάνοντας ένα εντυπωσιακό σερί 15-0 για το 67-73! Οι Πράσινοι, που έπαθαν μπλακ άουτ χάρη στην εξαιρετική άμυνα των Ερυθρόλευκων, βρήκαν το πρώτο τους καλάθι στην περίοδο με βολές στο 37' (!) για το 69-73'.


Πηγή: ethnos.gr