Έτσι γεννήθηκε το "δίδυμο" Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού - Ειδήσεις Pancreta

Οι ιστορικοί, αυτοί που παριστάνουν τους ερευνητές και ιστορικούς, συμφωνούν όλοι ότι η βεντέτα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού ξεκίνησε κιόλας από το καλοκαίρι του 1930. Από τότε, λένε, γεννήθηκε η έχθρα, η αντιπαλότητα των δύο αυτών ποδοσφαιρικών σωματείων.

Χρειάστηκε να γίνει το πρώτο επίσημο ματς μεταξύ τους, να κατανικήσει στη Λεωφόρο 
η ομάδα της Αθήνας με 8-2(!) μπροστά σε 8.000 θεατές στις εξέδρες κι άλλους 3.000 που μπάνιζαν τον αγώνα από το Λόφο Λυκαβητού.

Ο αποδυτηριάκιας έχει τη δική του θεωρία. Μια ομάδα δεν ξεχωρίζει από το σωρό αν δεν «επιλέξει» εκείνον τον αντίπαλο που θα την τραβήξει προς τα επάνω. Η γηπεδική, όχι απλά μόνον αγωνιστική, «αντιδικία» τρέφει και θεριεύει δύο ομάδες που... «τα 'φτιαξαν» σαν αντίπαλοι. Που «παντρεύτηκαν» ως αιώνιοι, και σε απόσταση απ' όλες τις άλλες ομάδες, αντίπαλοι.

Το πρώτο παιχνίδι που καταγράφηκε με τις δύο ομάδες ήταν φιλικό, τελείωσε… φιλικά 3-3 κι έγινε μόλις 3,5 μήνες μετά την ίδρυση του Ολυμπιακού, το 1925. Το πρώτο επίσημο, εκείνο το 8-2, την πρώτη Ιουνίου το 1930. Μεγάλο σκορ, άρα «δικαιολογούνται» οι Αθηναίοι που έκαναν κανονική «κηδεία» στην ομάδα του Πειραιά.

Μετά από 6 χρόνια, το 1931, ο Ολυμπιακός κέρδισε 6-1 τον Παναθηναϊκό. Άρχισε να αυτοαποκαλείται «θρύλος» όταν πλέον το 1957 κατέκτησε το τέταρτο σερί πρωτάθλημα. Δεν 
τελειώσαμε. Όχι, πριν πούμε τη βαρειά αλήθεια.

Κανένας Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν γεννάει οπαδικό μίσος για τον «επιλεγμένο» αντίπαλό του. Ο κόσμος των δύο ομάδων είναι που έχει την ανάγκη να εκτονωθεί, να βγάλει βαρβαρότητα και κανιβαλισμό.

Ασφαλώς και αποτελούν «ζευγάρι» ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Αρκεί να πω τούτο. Χάνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Στα παπάρια των γάβρων αν το πάρει η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ.

Μην το πάρει ο πούστης ο Παναθηναϊκός. Παίρνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, φαρμάκι πίνουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Το πήρε ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ; Η απώλεια είναι λιγώτερο επώδυνη διότι δεν το πήρε ο πούστης ο Ολυμπιακός.

Πηγή: apodytiriakias.gr


Πηγή: koutipandoras.gr