ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 3-0 : Αλλοίωση στην Τούμπα - Ειδήσεις Pancreta
Όργια στην Τούμπα, που φέρουν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Φωτιά! Μετέτρεψε το γκολ του ΟΦΗ σε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ και άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου (3-0).
 

Μυθικά πράγματα στην Τούμπα! Στο γήπεδο που η λέξη «πέναλτι» χρησιμοποιείται πιο πολύ από οπουδήποτε αλλού. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 του ΟΦΗ, με τον Βασίλη Φωτιά να ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Έλληνας ρέφερι έκανε το… απίστευτο. Μετέτρεψε το γκολ του ΟΦΗ στο 50ο λεπτό, σε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ των «ασπρόμαυρων». Συγκεκριμένα, με το που σκόραραν οι Κρητικοί, ο Φωτιάς έτρεξε στο VAR, αλλάζοντας τους κανονισμούς με συνοπτικές διαδικασίες. Ενώ φαίνεται ξεκάθαρα πως στη σέντρα του Ζίβκοβιτς, η μπάλα βρίσκει πρώτα στο πόδι του Βούρου, ο διαιτητής από τον σύνδεσμο Πέλλας έδειξε την άσπρη βούλα για τον ΠΑΟΚ.

Φυσικά, η φάση δημιούργησε ένταση στην Τούμπα, με τον πάγκο των Κρητικών να διαμαρτύρεται έντονα για το ανύπαρκτο πέναλτι. Ο Φωτιάς ήταν ανένδοτος, ο Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ στο 55΄. Με το 12ο πέναλτι των «ασπρόμαυρων» στο φετινό πρωτάθλημα.

Το… δώρο του Φωτιά, έλυσε τα πόδια των παικτών της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου που έφτασαν σε άλλα δύο γκολ. Με τον Κούρτιτς να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τον Σφιντέρσκι να εκμεταλλεύεται την γκάφα του Βάτερμαν για το 3-0.

Μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος

Με αυτή τη νίκη, ο δικέφαλος του βορρά ανέβηκε έστω και προσωρινά στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 34 πόντους. Από την άλλη, οι Κρητικοί παρέμειναν στην 6η θέση με 26 βαθμούς.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς της Τούμπας ήρθε στο 7ο λεπτό. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πίεσαν και έκλεψαν την μπάλα, με τον Αουγκούστο να βρίσκεται… φάτσα από τον Βάτερμαν. Ωστόσο, το σουτ κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του ΟΦΗ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Κρητικοί απάντησαν στην ευκαιρία της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Τσιλιανίδης έκανε την επέλαση και επιχείρησε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη.

Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο και για τις δυο ομάδες, με τον Κούρτιτς να δοκιμάζει το πόδι του από τη γωνιά της περιοχής, στο 22ο λεπτό. Στο 33ο λεπτό, ο ΟΦΗ έφτασε μια… ανάσα από το γκολ. Μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Τοράλ, με τον 26χρονο μέσο να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι και τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει.

Η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου μέρους είχε πρωταγωνιστή τον Ίνγκασον. Στο 45΄, η μπάλα στρώθηκε στον Ισλανδό αμυντικό, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει εστία. Ετσι, οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Τα… όργια Φωτιά του έδειξαν το δρόμο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το γκολ του ΟΦΗ. Ο Βούρος έκανε το γύρισμα, με τον Τσιλιανίδη να παίρνει το ριμπάουντ και να γράφει το 0-1. Ωστόσο, κάπου εκεί ανέλαβε ο Φωτιάς, γυρίζοντας πίσω τη φάση και δίνοντας ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Ο Κούρτιτς πήρε φόρα και έκανε το 1-0 στο 55΄.

Η φάση αυτή αποσυντόνισε πλήρως τους Κρητικούς, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στο 2-0. Στο 76ο λεπτό, ο Μπίσεσβαρ έκανε τρομερή σέντρα, με τον Κούρτιτς να γράφει το 2-0 με ωραίο σουτ στην κίνηση.

Στο 82΄ο Σφιντέρσκι σκόραρε, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, με τον Πολωνό να σημειώνει το τρίτο τέρμα των ασπρόμαυρων δύο λεπτά μετά. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την απίθανη γκάφα του Βάτερμαν για το 3-0.

Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο τρίποντο, ξετυλίγοντας το… δώρο του Φωτιά.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια(74′ Σίντκλεϊ), Λύρτατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Τσιγγάρας(63′ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μιτρίτσα(63′ Ζαμπά), Αουγκούστο(63′ Μπίσεσβαρ), Άκπομ(80′ Σφιντέρφσκι), Ζίβκοβιτς.

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μπαλογιάννης, Γιαννούλης, Πασαλίδης(88′ Μαρινάκης), Βούρος, Γκαγιέγκος, Μεγιάδο(70′ Καμάου), Νέιρα, Τοράλ, Ντε Γκουζμάν, Τσιλιανίδης(70′ Ντουρμισάι).


Πηγή: in.gr