Η Κατερίνα Παυλίδου τρίτη στην Ευρώπη στο γρήγορο σκάκι! - Ειδήσεις Pancreta
Η Κατερίνα Παυλίδου του Κύδωνα Χανίων ανέβηκε στο βάθρο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος γρήγορου σκακιού! Καλύτερος Έλληνας ένας άλλος Χανιώτης, ο Γιάννης Καλογερής!
 
Στο Κατοβίτσε της Πολωνίας διεξήχθη το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για το γρήγορο σκάκι. Οι αγώνες έγιναν το τριήμερο 17-18-19 Δεκεμβρίου και αφορούσαν το rapid σκάκι (χρόνος 15΄ για κάθε παίκτη συν 10΄΄ για κάθε κίνηση) και το blitz σκάκι (3΄ για κάθε παίκτη συν 2΄΄ για κάθε κίνηση).  Πρόκειται για σκάκι μειωμένου χρόνου, το οποίο δεν έχει το ίδιο επίπεδο με το σκάκι κανονικού χρόνου, αλλά είναι πολύ πιο θεαματικό και έχει τους δικούς του λάτρεις αλλά και τους δικούς του σπεσιαλίστες. Ήταν αγώνες 11 γύρων που για το rapid ήταν μονοί, ενώ για το blitz διπλοί. Στους αγώνες πήραν μέρος πάνω από 500 σκακιστές και σκακίστριες από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε ενιαίο γκρουπ. Οι βραβεύσεις έγιναν ανά κατηγορία.

Στο blitz η Κατερίνα Παυλίδου, η Θεσσαλονικιά πρωταθλήτρια που αγωνίζεται για τον Κύδωνα Χανίων, κατετάγη στην 73η θέση της γενικής κατάταξης, ήταν όμως η 3η γυναίκα (!) σε ισοβαθμία με την 2η. Το χάλκινο μετάλλιο και το τρίτο σκαλί του βάθρου ήταν μια μεγάλη επιτυχία για την διεθνή Παυλίδου, αλλά και για το ελληνικό σκάκι.

Την καλύτερη όμως ελληνική εμφάνιση έκανε ένας άλλος Χανιώτης. Ο Γιάννης Καλογερής, ένας σκακιστής από τα σπλάχνα του Κύδωνα, κατετάγη 48ος με 14,5 β. ανάμεσα – θυμίζουμε – σε 500 σκακιστές.

Με τους ίδιους βαθμούς 52ος ο Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος και στην 129η θέση με 13β. ο Αλέξανδρος Ρηγόπουλος από τη Ρόδο. Στην 175η θέση με 12β. ένας άλλος Χανιώτης, ο Κωνσταντίνος Λιοδάκης της ΣΑΧ και με τους ίδιους βαθμούς (12 β.) ο Νομικός Σπανός κατετάγη 194ος. Τις ελληνικές συμμετοχές έκλεισε η Αντωνία Χριστοδουλοπούλου (482η, 6β.)  

Τα αναλυτικά αποτελέσματα εδώ.

Στο τουρνουά ράπιντ μπορεί να μην ήρθε μετάλλιο, αλλά συνολικά οι κατατάξεις των Ελλήνων ήταν καλύτερες και είχαν ως εξής:

40η θέση (7,5 β.) : Γιάννης Καλογερής

47η θέση (7,5 β.) : Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος

61η θέση (7,5 β.) : Κωνσταντίνος Λιοδάκης

113η θέση (7 β.) : Κατερίνα Παυλίδου

131η θέση (6,5 β.) : Αλέξανδρος Ρηγόπουλος

319η θέση (5 β.) : Νομικός Σπανός

371η Θέση (5β.) : Αντωνία Χριστοδουλοπούλου

Δείτε εδώ τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Μανόλης Χατζηπαναγιώτου


Πηγή: cretanleft.gr