Μια Χανιώτισσα πρωταθλήτρια Ελλάδας στο σκάκι - Ειδήσεις Pancreta

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου τα πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα στο σκάκι για το 2021. Επρόκειτο για το 70ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα (ουσιαστικά ανδρών) και το 43ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών. Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στη Λαμία στο διάστημα 4-12 Δεκεμβρίου με τη συνεργασία των τοπικών σκακιστικών σωματείων.

Στους άνδρες πρωταθλητής αναδείχθηκε ο διεθνής με την Εθνική Ελλάδος GM Θάνος Μαστροβασίλης που συγκέντρωσε 5,5 βαθμούς σε 8 αγώνες. Δεύτερος ο 23χρονος IM Σταμάτης Κούρκουλος-Αρδίτης με 4,5 βαθμούς και τρίτος στο βάθρο ο 18χρονος FM Δημήτρης Αλεξάκης του Πειραϊκού με τους ίδιους βαθμούς. Στην 7η θέση ο 19χρονος σκακιστής του ΟΑΑ “Ηρακλείο” Γιώργος Μήτσης με 3,5 β.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των ανδρών ΕΔΩ

Στις γυναίκες η κρητική κυριαρχία υπήρξε απόλυτη! Πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχθηκε η Χανιώτισσα WFM Χαριτωμένη  Μαρκαντωνάκη με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες. Η διεθνής σκακίστρια του Ζήνωνα Γλυφάδας είχε 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, ενώ πήρε και 21 β. ΕΛΟ. Δεύτερη μια Χανιώτισσα από τη… Θεσσαλονίκη! Η WIM Κατερίνα Παυλίδου είναι σκακίστρια του Κύδωνα Χανίων και κατέκτησε την 2η θέση με 6/9β.

Είναι επίσης διεθνής και πήρε μέρος μαζί με την Χαριτωμένη στο πρόσφατο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την εθνική μας ομάδα. Στην τρίτη θέση του βάθρου με 5,5β η Ευανθία Μάκκα του Πανελλήνιου. Στην 9η θέση μια ακόμη Χανιώτισσα: η Αντιγόνη Σκαράκη του Παπάγου προέρχεται από την ομάδα της Αντισφαίρισης Χανίων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των γυναικών ΕΔΩ

Το κρητικό σκάκι βρίσκεται πάντα σε πολύ υψηλό επίπεδο και το επιβεβαιώνουν συνεχώς οι σκακιστές και οι σκακίστριες.

Χατζηπαναγιώτου Μανόλης


Πηγή: pancreta.gr