Σωκράτης Βαρδάκης: «Η κυβέρνηση μετακυλύει τις ευθύνες της για τον έλεγχο της πανδημίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» - Ειδήσεις Pancreta

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη λήψη άμεσων μέτρων για την οικονομική επιβίωση των φυσικών καταστημάτων ΟΠΑΠ και τη διάσωση των θέσεων εργασίας προχωρήσαμε οι βουλευτές Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετά από πρωτοβουλία μου, καταθέτοντας αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, την επιστολή διαμαρτυρίας των πρακτόρων ΟΠΑΠ Κρήτης.

Συγκεκριμένα οι πράκτορες ΟΠΑΠ Κρήτης διαμαρτύρονται για τη μετακύλιση της ευθύνης ελέγχου της πανδημίας από το κράτος στις επιχειρήσεις τους, οι οποίες ήδη έχουν δεχτεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα όλο το προηγούμενο διάστημα, χωρίς στήριξη από το κράτος, αντίστοιχη με αυτή που δόθηκε σε άλλους κλάδους και ζητούν σειρά μέτρων για την οικονομική τους επιβίωση.Βρέθηκα στο πλευρών των πρακτόρων ΟΠΑΠ στη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν στο Ηράκλειο.
Η κυβέρνηση μετακυλύει τις ευθύνες της για τον έλεγχο της πανδημίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ιδιαίτερα τα φυσικά καταστήματα ΟΠΑΠ οδηγούνται σε λουκέτο, λόγω ελλιπούς στήριξης και επιβολής προστίμων για περιπτώσεις πελατών που θα βρεθούν χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά για covid-19. Πρέπει η Κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψιν της τις προτάσεις των επαγγελματιών.

Υπενθυμίζουμε ότι οι πράκτορες ΟΠΑΠ ζητούν:

● Να υπάρχει ατομική ευθύνη των πελατών κατά την είσοδό τους στα καταστήματα ΟΠΑΠ και εξ ολοκλήρου επιβολή προστίμου σε αυτούς, καθώς δεν είναι ευθύνη τους ο έλεγχος των πιστοποιητικών και η ταυτοποίησή τους. Αντίθετα αναγνωρίζεται η ευθύνη να τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.
● Πλήρη απαλλαγή τους από την υποχρέωση επιστροφής των Επιστρεπτέων Προκαταβολών.
● Επιχορήγηση του κλάδου μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ (δέσμευση της κυβέρνησης).
● Μετάθεση ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων για όσο διάστημα διαρκεί το νέου τύπου lockdown.
● Εκ νέου επιδότηση μέρους των επαγγελματικών ενοικίων τους.Καλούμε με την κοινοβουλευτική μας παρέμβαση προς τους αρμόδιους Υπουργούς, να μας ενημερώσουν για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.


Πηγή: pancreta.gr