Με επιστολή στον Πρωθυπουργό οι πράκτορες ΟΠΑΠ Ν. Ηρακλείου ζητούν τη στήριξη της κυβέρνησης - Ειδήσεις Pancreta
Με επιστολή στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη ο Σύλλογος Πρακτόρων ΟΠΑΠ Νομού Ηρακλείου αναδεικνύει τα προβλήματα του κλάδου που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας και ζητάει τη στήριξη του κλάδου από την κυβέρνηση
 
Ακολουθεί η επιστολή:
 
Προς: Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Κοιν: Υπουργό Επικρατείας Γεώργιο Γεραπετρίτη
Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη
Υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρη
Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωνσταντίνο Χατζηδάκη
Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα
Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη
Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο
Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρη Αυγενάκη
Υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης
Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης
ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΠΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
κ. Αρναουτάκη Σταύρο (Περιφερειάρχη Κρήτης)
κ. Αλιφιεράκη Μανώλη (Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου) ΓΣΕΒΕΕ ΠΟΕΠΠΠ
 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 21/09/2021

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, κ. Υπουργοί Διανύουμε το δεύτερο χρόνο της πανδημίας της νόσου Covid-19 και ζητάμε τη στήριξή σας καθώς εξαιτίας των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τα καταστήματα μας ουδέποτε επανήλθαν σε μία κανονικότητα αρκετή ώστε να μας αφήσει σταδιακά να επανέλθουμε στον αγώνα της επιβίωσης.

Είμαστε αποδεδειγμένα ο πλέον πληττόμενος κλάδος που δεν του επετράπη καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης καμία εναλλακτική μορφή επαγγελματικής δραστηριότητας (take away, click away, on-line, κλπ) για διάστημα μεγαλύτερο των 9 μηνών χωρίς να έχουμε ούτε 1 ευρώ εισόδημα.

Να σημειωθεί ότι αρκετοί συνάδελφοι μας για διάφορα συστημικά λάθη που τους απέκλειαν δεν ενισχύθηκαν ούτε απ’ τα μέτρα στήριξης του κράτους μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών. Για τους συγκεκριμένους πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα οικονομικής ενίσχυσης.

Παρά όλες τις διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις από τους αρμοδίους υπουργούς ο κλάδος μας έχει μείνει έως και σήμερα, εκτός από την οικονομική ενίσχυση μέσω ΕΣΠΑ που δόθηκε σε όλους τους κλάδους της χώρας. Μία ακόμα κατάφορη αδικία προς ένα κλάδο που για διάφορους λόγους βάλλεται από παντού παρόλο που ανέκαθεν στήριζε και στηρίζει τα κρατικά ταμεία με τις υπέρογκες ασφαλιστικές μας εισφορές και την φορολόγηση μας. Πάνω από 25.000 κόσμος απασχολείται στις επιχειρήσεις μας και το κράτος πρέπει να σταθεί στο πλάι μας ώστε να τις διατηρήσουμε ανοικτές.

ΖΗΤΑΜΕ για όλο το κλάδο των Πρακτόρων ΟΠΑΠ ως εναλλακτική αλλά και ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ λύση να υπάρξει ΟΛΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ της υποχρέωσης επιστροφής του μέρους των ποσών που οφείλουμε από την ενίσχυση των επιστρεπτέων προκαταβολών. Είναι το πλέον δίκαιο για ένα κλάδο που κυριολεκτικά απ’ τη μία μέρα στην άλλη έβαλε λουκέτο στις επιχειρήσεις μας με κυβερνητική εντολή για διάστημα πολλών μηνών, σπρώχνοντας έτσι το πελατολόγιο μας προς τα on-line δίκτυα τυχερών παιχνιδιών καθιστώντας το δικό μας μέλλον αβέβαιο. Η ενίσχυση του κλάδου μας κρίνεται επιβεβλημένη για την επιβίωση του επαγγέλματός μας.

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση, με τιμή.

                                  Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                        Ο Γ. Γραμματέας
Χαραλαμπάκης Δ.                             Καπελλάκης Α.

Πηγή: pancreta.gr