«Τριάρα» η ΑΕΚ – στο «μηδέν» έμεινε ο Ολυμπιακός - Ειδήσεις Pancreta

EUROKINISSI

Νικηφόρα ξεκίνησε η ΑΕΚ το νέο πρωτάθλημα στη Super League, καθώς υπέταξε με 3-0 τον Ιωνικό, στο ΟΑΚΑ, έπειτα από καλή εμφάνιση, κυρίως στο β' ημίχρονο. 

Αντίθετα ο πρωταθλητής Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι σε έναν μαχητικό Ατρόμητο και παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε, με αποτέλεσμα να μείνει στο 0-0, στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στο ΟΑΚΑ, οι τρεις νεοαποκτηθέντες πανηγύρισαν τα πρώτα γκολ της καριέρας τους στην Ένωση, καθώς τα τέρματα της αναμέτρησης σημείωσαν οι Λε Ταλέκ (7΄), Άμραμπατ (62΄-πέναλτι) και Τσούμπερ (66΄). Σημειώνεται ότι οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 33ο λεπτό λόγω αποβολής του Ρομαό με δεύτερη κίτρινη.

Η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί νωρίς, αν και οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν και... σπατάλησαν τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες μέχρι την αποβολή του Ρομαό, με δράστες τους Τουράμ (στο 47ο δευτερόλεπτο και στο 17΄) και ο Λένις (10΄ και 30΄). Μέχρι τότε, η Ένωση παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα στην άμυνά της.

Η αποβολή άλλαξε τις ισορροπίες, με τον Ιωνικό να περιορίζεται στο 1/3 του γηπέδου, ενώ δεν μπορούσε να απειλήσει ούτε με αντεπιθέσεις. Η άμυνα των φιλοξενουμένων «ξεκλείδωσε» ξανά στο 62', με το πέναλτι που κέρδισε ο Αραούχο και μετέτρεψε σε γκολ ο Άμραμπατ. Από το σημείο αυτό και μετά, η ΑΕΚ έχασε πολλές ευκαιρίες, πετυχαίνοντας μόνο ακόμα ένα τέρμα με τον Τσούμπερ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ, Γαλανόπουλος (46΄ Σιμάνσκι), Μάνταλος (69΄ Γέβτιτς), Άμραμπατ (69΄ Γκαρσία), Τάνκοβιτς (46΄ Τσούμπερ), Αραούχο (76΄ Ανσαριφάρντ)

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Σάντσεζ, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Ρομάο, Γκουτσούλιας, Λένις (68΄ Ντάλσιο), 'Αοσμαν (68΄ Κιάκος), Καμπράλ (80΄ Ματσούκας), Τουράμ (80΄ Μάναλης)

Στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ατρόμητος –με άμυνα... μπετόν και τύχη– έμεινε «όρθιος» απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος απέτυχε να νικήσει σε πρεμιέρα πρωταθλήματος έπειτα από 11 χρόνια.

Οι γηπεδούχοι ήταν μέτριοι στο πρώτο ημίχρονο, όμως ανέβασαν στροφές στην επανάληψη, πιέζοντας έντονα την άμυνα των «κυανόλευκων», έχασαν πολλές ευκαιρίες, ωστόσο, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθειά.

Σημειώνεται ότι ο Ατρόμητος είχε δοκάρι στο 27΄ έπειτα από δυνατό σουτ του Μουνίθ, ενώ ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρίες με τους Ελ Αραμπί, Σισέ, Ονιεκούρου, Τικίνιο και Κούντε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Ρέαμτσιουκ, Καρμπόβνικ (68΄ Ανδρούτσος), Βαλμπουενά (88΄ Ο. Μπα), Μπουχαλάκης (68΄ Κούντε), Εμβιλά, Λόπες (46΄ Ονιεκούρου), Τικίνιο, Αραμπί

Ατρόμητος (Άνχελ Λόπεθ): Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαδόπουλος, Χατζηϊσαϊας, Καστεγιάνο, Σάλομον, Ντένιτς, Κλωναρίδης (68΄ Τομάς), Μουνίθ (89΄ Νάτσος), Καρτάλης (82΄ Κωτσόπουλος), Κουλούρης


Πηγή: efsyn.gr