Φιλική ήττα 2-1 της εθνικής στην Ελβετία - Ειδήσεις Pancreta

Η Ελβετία αιφνιδίασε την εθνική ομάδα στις αρχές των δύο ημιχρόνων και νίκησε 2-1 στο φιλικό προετοιμασίας που έγινε στη Βασιλεία ενόψει Κοσόβου (εκτός έδρας, 5/9) και Σουηδίας (στο ΟΑΚΑ, 8/9) για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022.

Η εθνική άφησε καλές εντυπώσεις στα διαστήματα 25’-45’ και 60’-90’ αλλά έδειξε αδυναμίες κυρίως στη δημιουργία του παιχνιδιού αλλά και στην αυτοσυγκέντρωση στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων.

Μόλις στο 7’ το νέο απόκτημα της ΑΕΚ, ο (κορυφαίος του αγώνα) Ελβετός Τσούμπερ, άνοιξε το σκορ με σουτ μέσα από την περιοχή απέναντι σε μια εθνική που πελαγοδρομούσε, έχοντας μάλιστα αριστερό μπακ τον Τσιμίκα και μπροστά του ως εξτρέμ τον… Κούτρη! Εκτός αυτού ξεκίνησε στο βασικό σχήμα ο Ζέκα ο οποίος είναι τιμωρημένος και δεν μπορεί να αγωνιστεί την Κυριακή κόντρα στο Κόσοβο.

Στο 20’ οι Ελβετοί έχασαν με τον Βίντμερ μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 ενώ η εθνική μας μετά το 20λεπτο καθώς η Ελβετία έριξε τον ρυθμό αποφάσισε να βγει από την άμυνα της και είχε τις πρώτες δύο καλές στιγμές της στο 26’ σε κεφαλιά του Μπακασέτα και στο 29’ σε σουτ του Παυλίδη. Όμως την 3η φορά η Ελλάδα ισοφάρισε το ματς. Από έξοχο συνδυασμό Μπακασέτα και Παυλίδη, ο πρώτος τροφοδότησε τον δεύτερο ο οποίος από κοντά έκανε στο 34’ το 1-1.

Στο 51’ από λάθος του Μαυροπάνου στη μεσαία γραμμή ο Τσούμπερ έφυγε μόνος του από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο επερχόμενος Βάργκας έκανε το 2-1. Η εθνική θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 63’ όταν από κάθετη του Μπακασέτα ο Παυλίδης πέρασε και τον γκολκίπερ αλλά αντί της κενής εστίας έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι!

Στη συνέχεια με τις πολλές αλλαγές ο ρυθμός έπεσε. Παρ’ όλα αυτά η εθνική πίεσε για την ισοφάριση αλλά δεν κατάφερε κάτι ιδιαίτερο πέρα από μια μικροευκαιρία με τον Δουβίκα στο 83’. Αντίθετα στη τελευταία φάση του αγώνα ο Βλαχοδήμος με εντυπωσιακή απόκρουση αποσόβησε το τρίτο γκολ των γηπεδούχων.

Κίτρινες κάρτες πήραν Μάνταλος και Κούτρης.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Κόμπελ, Ροντρίγκες (46’ Λοτόμπα), Βίντμερ (46’ Γκαρσία), Τσομέρ (46’ Βάεγκας), Σερ, Τσέσιγκερ, Τσούμπερ (65’ Φάσνχαρτ), Ζακαρία, Φρόιλερ, Σο (46’ Εμπισερ), Σεφέροβιτς (69’ Ζεκίρι).

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (79’ Σάλιακας), Χατζηδιάκος (65’ Χατζηδιάκος), Μαυροπάνος, Τσιμίκας (46’ Γιαννούλης), Μπακασέτας (65’ Μάνταλος), Ζέκα, Μπουχαλάκης (46’ Σιώπης), Κούτρης, Βρουσάι, Παυλίδης (69’ Δουβίκας).


Πηγή: documentonews.gr