Ο Δήμος Χανίων βράβευσε τους Ολυμπιονίκες της Εθνικής ομάδας πόλο - Ειδήσεις Pancreta
Ο Δήμος Χανίων τίμησε τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης για το ασημένιο μετάλλιο που κέρδισαν στην Ολυμπιάδα του Τόκιο. Η βράβευση των αθλητών έγινε παρουσία και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.
 

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, υποδέχτηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, τους ασημένιους Ολυμπιονίκες, Δημήτρη Σκουμπάκη και Κώστα Γαλανίδη από τα Χανιά και τους Στέλιο Αργυρόπουλο, Κώστα Γενηδουνιά, Δημήτρη Καμπότζη, Χριστόδουλο Κολόμβο και Κώστα Μουρίκη, που βρίσκονται στην πόλη αυτήν την περίοδο. Τους συνεχάρη για την τεράστια επιτυχία τους και τους ευχαρίστησε εκ μέρους όλων, για τα «ρίγη» συγκίνησης και υπερηφάνειας που χάρισαν με τη διάκρισή τους.

«Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες σε Ολυμπιακό επίπεδο, στον ομαδικό αθλητισμό τα τελευταία χρόνια, μία επιτυχία που μέσα στην τραγικές στιγμές που ζούσε η χώρα εκείνη την περίοδο, μας γέμισε υπερηφάνεια και συγκίνηση, κυρίως για το ήθος σας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σημανδηράκης, απευθυνόμενος στους αθλητές, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους δύο Χανιώτες που συμμετείχαν στην ομάδα, Δ. Σκουμπάκη και Κ. Γαλανίδη, λέγοντας ότι «μας έκαναν υπερήφανους και τίμησαν τα Χανιά στο υψηλότερο επίπεδο αθλητικής διοργάνωσης».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε ότι «οι Ολυμπιονίκες εφάρμοσαν το “ισχύς εν τη ενώσει” και κατάφεραν να κάνουν τη χώρα μας υπερήφανη. Τους χειροκροτούμε σήμερα και τους ευχαριστούμε για όσα έκαναν, για την Ελλάδα, για τον αθλητισμό και την αθλητική οικογένεια, συνολικά».

Με τη σειρά του, εκ μέρους των αθλητών, τον λόγο πήρε ο Χανιώτης, Δημήτρης Σκουμπάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη στήριξη που πρέπει να δεχθεί ο αθλητισμός γενικότερα, από την Πολιτεία και το κράτος, ώστε, όπως τόνισε, η νεολαία να γαλουχηθεί στις αξίες του αθλητισμού και να κρατηθεί μακριά από κακές συνήθειες και εξαρτήσεις. «Θέλουμε περισσότερους αθλητικούς χώρους, παντός είδους, προσβάσιμους για όλους», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Στους Ολυμπιονίκες απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες και αντίτυπα εκδόσεων του Δήμου Χανίων.


Πηγή: efsyn.gr