Πρώτες στον τελικό προκρίθηκαν Κυρίδου-Μπούρμπου και Τελτσίδου - Ειδήσεις Pancreta

Οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου προκρίθηκαν ως πρώτες της ημιτελικής σειράς τους στον τελικό της δικώπου στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κάνοντας και παγκόσμιο ρεκόρ με 6:48.70, το οποίο όμως κατέρριψαν λίγα λεπτά αργότερα οι πρώτες της δεύτερης ημιτελικής σειράς Γκρέις Πρέντεργγκαστ και Κέρι Γκόουλερ από τη Νέα Ζηλανδια, με 6:47.41. 

Αν και δεν ξεκίνησαν καλά, οι Κυρίδου και Μπούρμπου πλασαρίστηκαν στην 4η θέση, στην οποία και πέρασαν τα 1.500 μέτρα, για να τα δώσουν όλα στην τελική ευθεία και να περάσουν πρώτες τη γραμμή του φίνις, αφήνοντας δεύτερες τις Βρετανίδες Χέλεν Γκλόβερ και Πόλι Σουόν (6:49.39) και τρίτες τις Καναδές Κάλειφ Φίλμερ και Χίλαρι Γιάνσενς (6:49.46). 

«Ακόμη δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε! Όσο βλέπαμε ότι πλησιάζουμε τις βάρκες που προπορεύονταν, τόσο βγάζαμε ενέργεια» δήλωσαν μετά την προσπάθειά τους.

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες θα αγωνιστούν στον τελικό της δικώπου τα ξημερώματα της Πέμπτης στις 3:30 ώρα Ελλάδας, με στόχο το βάθρο. Αυτός είναι ο τέταρτος τελικός για την ελληνική γυναικεία κωπηλασία στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο πρώτος ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και το πλήρωμα των γυναικών στο σκιφ ελαφρών βαρών με τις Χρύσα Μπισκιτζή και Αλεξάνδρα Τσιάβου, οι οποίες τερμάτισαν στην 6η θέση.

Στα ρεπεσάζ η Τελτσίδου

Όμως, η Ελισάβετ Τελτσίδου δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρωσίδας Μαντίνα Ταϊμάζοβα και έχασε με ιπόν στα προημιτελικά των -70κ. του Ολυμπιακού τουρνουά τζούντο. Η Ελληνίδα αθλήτρια πλέον θα συνεχίσει στα ρεπεσάζ και θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο. Για να φτάσει έως το βάθρο θα πρέπει να σημειώσει δύο νίκες. 

Η Ταϊμάζοβα πήρε το ιπόν και συνεχίζει στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Από την άλλη μεριά, η Τελτσίδου θα αντιμετωπίσει στα ρεπεσάζ την Τζιοβάνα Σκοκιμάρο. Η Γερμανίδα αθλήτρια έχει μέχρι στιγμής μεγαλύτερη διάκριση ένα χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2017. 


Πηγή: efsyn.gr