Μπλακ άουτ - Ειδήσεις Pancreta

Εκτός συνέχειας του Europa League μένει για ακόμη μια χρονιά ο Ολυμπιακός, καθώς ηττήθηκε με 1-2 από την Άντερλεχτ μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης», παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε από νωρίς στο παιχνίδι και θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή.

Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα έχασαν αρκετές ευκαιρίες, ωστόσο, σε καίρια σημεία δεν είχαν το καθαρό μυαλό ούτε να τελειώσουν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, αλλά ούτε και να καθαρίσουν τους κινδύνους για την εστία του Ρομπέρτο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους ερυθρόλευκους οι οποίοι πίεσαν πολύ την Άντερλεχτ και δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες φάσεις στην εστία του Βέλγου τερματοφύλακα.

Ο Ολυμπιακός απείλησε με τους Ιντέγιε (8'), Φορτούνη και Ντουρμάζ (9') και Καμπιάσο (16') και κατόρθωσαν να προηγηθούν στο 29' με εύστοχο πέναλτι του Κώστα Φορτούνη.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάτι το ιδιαίτερο, καθώς ο ρυθμός έπεσε, ενώ οι προσπάθειες της Άντερλεχτ να φτάσουν στην ισοφάριση έπεσαν στο κενό.

Στην επανάληψη η ομάδα του Μάρκο Σίλβα στάθηκε άτυχη, καθώς με τη σέντρα ο Τζίμι Ντουρμάζ έπεσε στο έδαφος και, τελικά, αντικαταστάθηκε από τον Τσόρι Ντομίνγκεζ στο 50'.

Οι Βέλγοι απείλησαν στο 51' με τον Ατσεαμπόνγκ, αλλά ο Ρομπέρτο μπλόκαρε και στο επόμενο λεπτό Τσόρι και Πουλίδο έκρυψαν τη μπάλα με τον Μεξικανό, όμως, να μη σημαδεύει σωστά και να χάνει το γκολ.

Από εκείνο το σημείο η Άντερλεχτ ανέλαβε την πρωτοβουλία και άρχισε να πιέζει τους ερυθρόλευκους. Οι Βέλγοι έφθασαν κοντά στο γκολ στο 63' όταν, σε διπλή ευκαιρία, ο Ρομπέρτο είπε «όχι» σε Τζούρισιτς και Ναγιάρ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ναγιάρ σημάδεψε το δοκάρι του Ρομπέρτο.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις ευκαιρίες στο 78' με σουτ του Τσόρι που απέκρουσε ο Προτό, ωστόσο, λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα καρδιοχτύπησε μετά τη μεγάλη ευκαιρία της Άντερλεχτ στο 89'. 

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση όπου ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται έντονα για πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ του στο 92'.

Το παιχνίδι στη συνέχεια δεν είχε ρυθμό, αλλά οι Βέλγοι προκάλεσαν «έμφραγμα» στο Καραϊσκάκης στο 103' καθώς έκαναν το 1-2 με γκολ του Ατσεαμπόνγκ έπειτα από απίστευτα λάθη στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Η Άντερλεχτ «κλείδωσε» την πρόκριση στο 112' πάλι με τον Ατσεαμπόνγκ.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Καμπιάσο (Ζντιέλαρ), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Ντουρμάζ (Τσόρι Ντομίνγκεζ), Ιντέγε, Πουλίδο (Σεμπά)

Άντερλεχτ: Προτό, Ντεσάχτ, Μπίτνερ (Νόιτινγκ), Κάρα, Τζούριτσιτς (Σουάρες), Ναγιάρ, Πρατ, Ντεντόκερ (Ντεφούρ), Μπατζί, Οκάκα, Ατσεμπόνγκ


Πηγή: efsyn.gr