Προπονούνταν σε γκαράζ, κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο χορεύοντας το Bella Ciao (Βίντεο) - Ειδήσεις Pancreta

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες μέρες ένα βίντεο με την εμφάνιση της Ιταλίδας αθλήτριας της ρυθμικής γυμναστικής, Βανέσα Φεράρι, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βασιλείας την 25η Απριλίου, ημέρα απελευθέρωσης της Ιταλίας από τον φασισμό.

Η 31χρονη, που μάγεψε κοινό και κριτικούς κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο, επέλεξε να διαγωνιστεί υπό τους ήχους του Bella Ciao. Όπως γράφει η Corriere della Sera, η ιδέα γεννήθηκε έναν χρόνο πριν, όταν η γειτονική χώρα βρισκόταν σε λοκντάουν και η ίδια έκανε προπόνησε στο γκαράζ από όπου, σύμφωνα με τον προπονητή της, βγήκε σε αγωνιστική καλύτερη κατάσταση από ότι πριν.

Η ίδια αφιέρωσε το «μετάλλιο σε ολόκληρη την Ιταλία σε μια τόσο σημαντική ημερομηνία. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να απαλλαγούμε σύντομα από την πανδημία, που πλήττει ολόκληρο τον κόσμο, να μπορέσουμε να γεμίσουμε ξανά τις αθλητικές αίθουσες, να ανοίξουμε ξανά τα γυμναστήρια».

Και εξέφρασε την ελπίδα η χώρα της να μπορέσει να πατήσει ξανά στα πόδια της, όπως έκανε η ίδια μετά από μια δύσκολη περίοδο και απουσία αρκετών ετών λόγω σοβαρού τραυματισμού.

«Το σημερινό μετάλλιο είναι για μένα ένα σύμβολο σθένους και αντίστασης. Αυτό εκδηλώνεται στην προσωπική μου ιστορία στους διαγωνισμούς που είναι φτιαγμένη από επιτυχίες αλλά επίσης και ήττες. Παρ’ όλα αυτά ποτέ δεν τα παράτησα. Τα όνειρά μου, μου δίνουν τη δύναμη να συνεχίζω» σημείωσε.

«Υπάρχουν μετάλλια που αξίζουν διπλάσια, όπως αυτά της @ferrarivany σήμερα στη Βασιλεία», που δεν φοβάται να πει «σε ποια πλευρά βρίσκεται» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρώην προπονητής βόλεϊ και νυν επικεφαλής του αθλητικού τομέα του Δημοκρατικού Κόμματος, Μάρκο Μπερότο, σχολιάζοντας την απόφαση της αθλήτριας να χορέψει στις νότες του ύμνου της ιταλικής αντίστασης ενάντια στον φασισμό.


Πηγή: efsyn.gr