ΕSSA: Πρώτη στον κόσμο η Eλλάδα στα ύποπτα παιχνίδια! - Ειδήσεις Pancreta

Σύμφωνα με την έρευνα ανεξάρτητου κερδοσκοπικού οργανισμού, η Ελλάδα είναι πρώτη στον κόσμο σε ύποπτα για χειραγώγηση ποδοσφαιρικά παιχνίδια.

Μια ακόμα «διάκριση» για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο σύμφωνα με την επίσημη έκθεση της ESSA κατέκτησε την πρώτη θέση σε όλο τον κόσμο σε ύποπτους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Πρόκειται για την έρευνα που πραγματοποίησε αυτός ο ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος δημιουργήθηκε με στόχο την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος και παράνομου στοιχηματισμού.

Κάθε τρίμηνο, αλλά επίσης και στο τέλος κάθε χρονιάς δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία τα οποία έχει συγκεντρώσει και αφορούν αγώνες όλων των αθλημάτων. Η έρευνα γίνεται σε κάθε χώρα του κόσμου, ενώ στη φετινή έκθεση περιλαμβάνονται συνολικά 100 ύποπτα παιχνίδια, 73 εκ των οποίων είναι του τένις. 

Ακολουθεί το ποδόσφαιρο με 19 ύποπτους αγώνες, τρεις από τους οποίους έγιναν στην χώρα μας. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι καμία άλλη χώρα δεν είχε περισσότερα παιχνίδια κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα κατακτά αυτή την θλιβερή πρωτιά. Τουρκία και Ουκρανία έχουν από δύο αγώνες, έναν έχει η Κύπρος. Επιπλέον, τα περισσότερα ύποπτα για στήσιμο είναι στην Ευρώπη (38) και ακολουθούν η Ασία (24) και η Βόρεια Αμερική (16).

Αναλυτικά η κατάταξη για το 2015:
Ελλάδα 3
Τουρκία 2
Ουκρανία 2
Αζερμπαϊτζάν 1
Λευκορωσία 1
Βέλγιο 1
Κύπρος 1
Ιρλανδία 1
Μολδαβία 1
Σερβία 1
Σλοβενία 1
Σουηδία 1
|Ουνδούρα 1
Νικαράγουα 1

Πηγή: SDNA


Πηγή: topontiki