Υπέταξε τον πρωταθλητή, βλέπει Ευρώπη ο ΠΑΟΚ - Ειδήσεις Pancreta

ΕUOKRINISSI

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζίβκοβιτς, ο ΠΑΟΚ πέτυχε μεγάλης σπουδαιότητας και βαθμολογικής σημασίας νίκη στο ντέρμπι της Τούμπας απέναντι στον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής για τα πλέι οφ στο πρωτάθλημα της Super League. 

Έτσι ο ΠΑΟΚ έφτασε στους 54 βαθμούς και συγκατοικεί με την ΑΕΚ στην 3η θέση, τη στιγμή που ο Άρης είναι στη δεύτερη με 57 βαθμούς. Το πιο σημαντικό πάντως είναι ότι οι δύο «δικέφαλοι» είναι 5 βαθμούς πάνω από τον πέμπτο στη βαθμολογία Παναθηναϊκό. Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο, καθώς έχει εξασφαλίσει τον φετινό τίτλο, αντίθετα με τον ΠΑΟΚ που μάχεται για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο ΠΑΟΚ με αμυντική θωράκιση και με σύστημα πέντε αμυντικών προσπάθησε να κρατήσει μακριά τους επιθετικούς του Ολυμπιακού, που με οργανωμένο κέντρο και επιθέσεις από τα πλάγια επιχείρησε να διασπάσει την αμυντική ζώνη των γηπεδούχων. Έπειτα από ένα μάλλον μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο 49', όταν ένα ωραίο γωνιακό σουτ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς αιφνιδίασε τον Σα.

Το γκολ έδωσε αγωνιστική ώθηση στους γηπεδούχους και στο 63' πάλι ο Ζίβκοβιτς διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του και τα δικά του, με ένα υπέροχο πλάγιο σουτ μετά από ασίστ του Ελ Καντουρί και αφού παρέκαμψε τον Σα στην έξοδό του.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσεις, είχε μια πολύ καλή ευκαιρία στο 78', όμως το σκορ δεν άλλαξε και έτσι οι γηπεδούχοι πήραν μια σπουδαία νίκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Σβαμπ (83΄ Τσιγγάρας), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (71΄ Τζόλης), Βιεϊρίνια (82' Bαρέλα), Ελ Καντουρί (66' Ουάρντα), Σφιντέρσκι (70' Κρμέντσικ).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ρέαμπτσιουκ (71' Βαλμπουενά), Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος (60' Καμαρά), Χολέμπας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Μπρούμα (60' Φορτούνης), Μασούρας (79΄ Κάιπερς), Ελ Αραμπί 


Πηγή: efsyn.gr