Ελληνική Δικαιοσύνη: «Εν αγνοία της η Φανή Χαλκιά πήρε νοθευμένα σκευάσματα» - Ειδήσεις Pancreta

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του 2004 στα 400 μ. μετ' εμποδίων, Φανή Χαλκιά, αθωώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, για την υπόθεση ντόπινγκ του 2008, σε επίπεδο ποινικών διώξεων. 

Mαζί με την 37χρονη - σήμερα - Ελληνίδα πρωταθλήτρια, απαλλάχθηκε και ο προπονητής της Γιώργος Παναγιωτόπουλος που κατηγορούνταν για προμήθεια παράνομων ουσιών, αφού το δικαστήριο αναγνώρισε ότι τόσο αυτός όσο και η αθλήτριά του, έπεσαν θύματα του κυκλώματος νοθευμένων σκευασμάτων.

Η Φανή Χαλκιά είχε βρεθεί θετική στην Κίνα, ύστερα από έλεγχο του WADA στην ουσία μεθυλτριενολόνη και είχε τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό, τερματίζοντας την καριέρα της.

Υπογραμμίζεται ότι η σημερινή αθώωση, αφορά μόνο την ελληνική δικαιοσύνη και τις ποινικές διώξεις για χορήγηση σε αθλητή από κοινού και κατά συρροή απαγορευμένης χημικής ουσίας με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής του διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης, τη χρησιμοποίηση από κοινού απαγορευμένης χημικής ουσίας από αθλητή και ηθική αυτουργία στην ανωτέρω πράξη, την κατασκευή, πώληση, προμήθεια και κατοχή ουσιών, και δεν έχει ουδεμία σχέση με τις αποφάσεις και διώξεις των διεθνών αθλητικών οργανισμών.


Πηγή: tvxs.gr