Σκόνταψε η Εθνική κόντρα στη Γεωργία - Ειδήσεις Pancreta

Στην ισοπαλία έμεινε η εθνική Ελλάδας με αντίπαλο το αντίστοιχο συγκρότημα της Γεωργίας, σε αγώνα για την προκριματική φάση του Μουντιάλ που έγινε το βράδυ της Τετάρτης. 

 
 

Μάλιστα, το τελικό 1-1 στην Τούμπα ενδεχομένως να «αδικεί» τους φιλοξενούμενους που ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, απέναντι στην Εθνική μας που δεν κατάφερνε να φτάσει με αξιώσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η ομάδα του Φαν Σιπ προηγήθηκε με αυτογκόλ του Κακαμπάτζε στο 76΄ –σε μια φάση που ο αμυντικός της Γεωργίας έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση και δεν βρισκόταν υπό πίεση–, ωστόσο δεν μπόρεσε να κρατήσει το αποτέλεσμα πάνω από δύο λεπτά καθώς δέχθηκε την ισοφάριση έπειτα από ατομική προσπάθεια του Κβαρατσχέλια.

Σε κάθε περίπτωση, οι διεθνείς μας αγωνίστηκαν με πάθος και διάθεση για τη νίκη, ωστόσο έδειξαν ανήμποροι να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από το ματς, με το αποτέλεσμα αυτό να αποτελεί ουσιαστικά πισωγύρισμα για την Ελλάδα μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με την Ισπανία.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ελλάδα (Τζον Φαν Σιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης (42’ Μαυρίας), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Ζέκα, Μπουχαλάκης (86’ Σιώπης), Φορτούνης, Μπακασέτας (70’ Μασούρας), Τζόλης (46’ Λημνιός), Παυλίδης (70’ Γιακουμάκης).

Γεωργία (Βίλι Σανιόλ): Λορία, Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κάσια, Γκιορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουργιανιά (74’ Γκβίλια), Λομπχανίτζε (84’ Τζιγκαούρι), Κιταϊσβίλι (84’ Κβεκβεσκίρι) Κβαρατσχέλια, Ζιβζιβάτζε (63’ Κβιλιτάια).

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής για τον 2ο Όμιλο:

  • Ελλάδα - Γεωργία... 1-1
  • Ισπανία-Κόσοβο... 3-1

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες):

  1. Ισπανία...7 (σε 3 αγώνες)
  2. Σουηδία...6
  3. Ελλάδα... 2
  4. Γεωργία...1 (σε 3 αγώνες)
  5. Κόσοβο...0

Πηγή: efsyn.gr