Με νίκη αποχαιρέτισε την Ευρώπη ο Ολυμπιακός - Ειδήσεις Pancreta

Με το κεφάλι ψηλά είπε το «αντίο» στο φετινό Europa League η ομάδα του Ολυμπιακού, η οποία επικράτησε στο «Emirates» της Άρσεναλ με 1-0, στο πλαίσιο της φάσης για τους «16» της διοργάνωσης. 

Για την ελληνική ομάδα, ήταν καταδικαστική η ήττα με 3-1 που γνώρισε στο πρώτο ματς, στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», η οποία ψαλίδισε κατά πολύ τις ελπίδες πρόκρισής του. 

Στο σημερινό ματς καθοριστική αποδείχθηκε η αποβολή του Μπα, σε ένα χρονικό σημείο (στο 82’) στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα και διεκδικούσε τις όποιες πιθανότητες είχε από την αντίπαλό του. Μάλιστα ο Μπα αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες στην ίδια φάση.

Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο συνήθης ύποπτος Ελ Αραμπί στο 51ο λεπτό: από λάθος του Θεμπάγιος ο Εμβιλά έκλειψε τη μπάλα, την έδωσε στον Μασούρα, αυτός στον Ελ Αραμπί, ο οποίος «πάτησε» στην περιοχή και σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει στον Γκάμπριελ και να καταλήγει στα δίκτυα του Λένο, κάνοντας το 1-0 για τους «ερυθρόλευκους».

Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με την Άρσεναλ να προσπαθεί να απαντήσει με τον Πέπε (στο 60' και στο 78'), τον Έντεγκααρντ (στο 76') και τον Ομπαμεγιάνγκ (στο 81'). Η Άρσεναλ είχε την τελευταία ευκαιρία στο 90’ με τον Ομπαμεγιάνγκ, έπειτα από γύρισμα του Μαρτινέλι, όμως ο Σα έδειξε εξαιρετική αντανακλαστικά, κρατώντας τη νίκη γοήτρου για τον Ολυμπιακό. 

Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η τρίτη σερί του Ολυμπιακού στο Λονδίνο επί των «κανονιέρηδων» τα τελευταία χρόνια.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Άρσεναλ (Μ. Αρτέτα): Λένο, Μπεγερίν (82’ Τσέιμπερς), Νταβίντ Λουίζ, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Θεμπάγιος (57’ Έντενγκααρντ), Ελνένι (57’ Τόμας Παρτέι), Τζάκα, Πέπε, Σμιθ Ρόου (81’ Μαρτινέλι), Ομπαμεγιάνγκ.

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Μπα, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ανδρούτσος (62’ Μπρούμα), Ρέαμπτσιουκ (84’ Μπουχαλάκης), Καμαρά, Εμβιλά, Φορτούνης (84’ Λαλά), Μασούρας (62’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί.


Πηγή: efsyn.gr