Πολύ υψηλό το εμπόδιο της Άρσεναλ για τον Ολυμπιακό - Ειδήσεις Pancreta

Οδυνηρή εντός έδρας ήττα με 1-3 υπέστη ο Ολυμπιακός και, πλέον, το όνειρο για μια ακόμη πρόκριση απέναντι στην Άρσεναλ δείχνει να απομακρύνεται. Οι Λονδρέζοι επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους ως ομάδα, παρά το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν τις ευκαιρίες να πάρουν κάτι καλύτερο από το ματς. 

Κομβική αποδείχθηκε η απουσία των δύο βασικών κεντρικών αμυντικών (Σεμέδο και Μπα), ενώ ο τερματοφύλακας Σα δεν ήταν ξανά σε καλή βραδιά. Ιδιαίτερα η αδυναμία του Μπα να παίξει στο παιχνίδι (είχε δηλωθεί για τη βασική ενδεκάδα, όμως αντικαταστάθηκε στη προθέρμανση) ανάγκασε τον Μαρτίνς να γυρίσει τον Εμβιλά στο κέντρο της άμυνας, με τον Ολυμπιακό να στερείται ίσως τον πιο κομβικό του παίκτη στη μεσαία γραμμή.

Το ματς ξεκίνησε ισορροπημένα με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά προσεκτικές στα πρώτα λεπτά και να μην θέλουν να δώσουν χώρο στον αντίπαλο, όμως η Άρσεναλ έδειξε την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα είχε δοκάρι στο 6’ με τον Ομπαμεγιάνκ, ενώ στο 34’ ο Έντεγκααρντ άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ, με τον Σα να φέρει ευθύνη.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και είχε μεγάλη ευκαιρία στο 40’ με τον Μασούρα, όμως το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 0-1.

Στην επανάληψη ο Μαρτίνς έκανε αλλαγές, πέρασε στο ματς τους Φορτούνη και Χολέμπας και οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να γίνουν πιο απειλητικοί. Η Άρσεναλ ήταν ανώτερη, πάντως, και σε αυτό το διάστημα του αγώνα, όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με τον Ελ Αραμπί στο 58’.

Λίγα λεπτά αργότερα (67’) ο επιθετικός του Ολυμπιακού έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλε μπροστά την ομάδα του παρά τη ροή του αγώνα. 

Το παιχνίδι «στράβωσε» για τα καλά στο 80΄όταν ο Γκάμπριελ έκανε το 1-2 με κεφαλιά, με τους ερυθρόλευκους να έχουν σοβαρά παράπονα για επιθετικό φάουλ στον Εμβιλά.

Σα να μην έφτανε αυτό, στο 85΄ο Ελνένι με σουτ βολίδα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Σα για να κλειδώσει το παιχνίδι.

Η ρεβάνς είναι την επόμενη Πέμπτη στο Λονδίνο και η αποστολή του Ολυμπιακού για την ανατροπή είναι εξαιρετικά δύσκολη, παρά τις αμυντικές αδυναμίες που παρουσιάζει η αγγλική ομάδα.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Σα, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ (46' Χολέμπας), Εμβιλά, Παπασταθόπουλος, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας (86' Ανδρούτσος), Μπρούμα (59' Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (46' Φορτούνης), Ελ Αραμπί (77' Χασάν)

Άρσεναλ: Λένο, Μπεγερίν, Λουίζ, Γκαμπριέλ, Τίρνι, Γουίλιαν (82' Ελνένι), Παρτέι (55' Θεμπάγιος), Τσάκα, Έντεγκαρντ (82' Σμιθ-Ρόου), Ομπαμεγιάνγκ, Σακά (82' Πεπέ)


Πηγή: efsyn.gr