Με άνεση σφράγισαν τα εισιτήρια Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ - Ειδήσεις Pancreta

Στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκαν σήμερα ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, μετά την ολοκλήρωση και των επαναληπτικών αγώνων απέναντι σε Παναιτωλικό και ΑΕΛ, αντίστοιχα.

Την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης πήρε και ο ΠΑΣ Γιάννινα που υπέταξε εκτός έδρας τον Ατρόμητο. Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής (5/2, 11:30) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου.

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς για τη φάση των «16» (σε παρένθεση το σκορ των πρώτων αναμετρήσεων):

  • Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα... 2-3 (2-2)
  • Ολυμπιακός - Παναιτωλικός... 3-0 (3-0)
  • ΑΕΛ - ΠΑΟΚ... 1-2 (0-5)

Την Πέμπτη θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις ΟΦΗ - Βόλος (σκορ πρώτου αγώνα: 0-2), Αστέρας Τρίπολης - Άρης  (0-2) και Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ (0-2). Υπενθυμίζεται ότι ο Παναθηναϊκός και η Λαμία έχουν περάσει άνευ αγώνων στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός, καθώς μετά το 3-0 στο πρώτο ματς στο Αγρίνιο, νίκησε με το ίδιο σκορ τον Παναιτωλικό και στη ρεβάνς, παίρνοντας το «εισιτήριο» με συνολικό σκορ 6-0. Οι Μασούρας, Κάιπερς και Ανδρούτσος τα γκολ της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς, που «ξεκούρασε» πολλούς από τους βασικούς του. Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού, παρέταξε ενδεκάδα με εννέα αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα του πρωταθλήματος κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, διατηρώντας στο βασικό σχήμα των «ερυθρόλευκων» μόνο τον Μπα και τον Χασάν.

Στο «Αλκαζάρ» ο ΠΑΟΚ, χωρίς να «ζοριστεί» ιδιαίτερα κι έχοντας πολλούς αναπληρωματικούς στη σύνθεσή του, νίκησε με 2-1 την τοπική ΑΕΛ, και με συνολικό σκορ 7-1 (5-0 στην Τούμπα), προκρίθηκε άνετα στους προημιτελικούς. Οι Τσιγγάρας, Κρμέντσικ πέτυχαν τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ, ενώ μείωσε η ΑΕΛ με αυτογκόλ του Περέιρα. Σημειώνεται ότι ντεμπούτο με τη φανέλα του «δικεφάλου του Βορρά» έκανε ο Σίντζι Καγκάβα, ο οποίος επέστρεψε στα επίσημα παιχνίδια έπειτα από 171 μέρες.

Όσο για τον ΠΑΣ, ήταν καταιγιστικός στα πρώτα 13 λεπτά του αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, διάστημα στο οποίο κατάφερε να σκοράρει τρεις φορές στη ρεβάνς του 2-2 στους «Ζωσιμάδες». Σκόρερ των νικητών, που έχασαν κι άλλες ευκαιρίες, αναδείχθηκαν οι Νάουμετς (3΄), Μιλιντσεάνου (10΄) και Σάλιακας (13΄), ενώ για τους γηπεδούχους και τα δύο τέρματα σημείωσε ο Κωτσόπουλος (28΄, 81).


Πηγή: efsyn.gr