Στο κόλπο των πλέι οφ με «μπαλοθιά» Βαφέα - Ειδήσεις Pancreta

Σε τροχιά εξάδας τέθηκε από χθες ο ΟΦΗ μετά τη νίκη του επί της Λαμίας με 2-0 στο Ηράκλειο, χάρη σε γκολ από τον Στάικο (34΄) και τον Βαφέα (85΄). Το δε τέρμα του Βαφέα ήταν σπάνιας ομορφιάς, αλλά και αυτό που «κλείδωσε» το πολύτιμο τρίποντο για την κρητική ομάδα η οποία ήταν ανώτερη της Λαμίας και κατέκτησε δίκαια τη νίκη.

Το οξύμωρο για τον ΟΦΗ, που βρίσκεται πλέον ένα βαθμό μακριά από την έκτη θέση, είναι ότι κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν πρώτη φορά έπειτα από έντεκα ματς στην έδρα του (την τελευταία φορά που τα είχε καταφέρει ήταν στη λευκή ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό 0-0 στα περσινά πλέι οφ).

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στον πάγκο των γηπεδούχων δεν κάθισε ο προπονητής τους Γιώργος Σίμος (περιμένει δίδυμα η σύντροφός του) αλλά ο άμεσος συνεργάτης του Περικλής Παπαπαναγής.

Οι Κρητικοί βρήκαν δύο φορές δίχτυα, την πρώτη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Στάικου και τη δεύτερη με την γκολάρα του Βαφέα, είχαν ένα δοκάρι και 3-4 κλασικές ευκαιρίες, αλλά δεν ήθελε και πολύ να πληρώσουν την επιθετική τους δυστοκία, καθώς η Λαμία «φλέρταρε» με την ισοφάριση το διάστημα από το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και μέχρι το 70΄.

ΟΦΗ (Π. Παπαπαναγής): Βάτερμαν, Ουές, Σελίμοβιτς, Διαμαντής, Βούρος, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Μπαλογιάννης (66΄ Λυμπεράκης), Στάικος (75΄ Βαφέας), Στάρτζεον (86΄ Τσιλιανίδης), Σαρδινέρο (74΄ Γρίβας).

Λαμία (Μ. Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας (72΄ Βλάχος), Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Προβιδάκης, Μπεχαράνο, Τζανδάρης (72΄ Μπιάρνασον), Τιρόνε (46΄ Καραμάνος), Ρόμανιτς, Ντέλετιτς, Αραμπούλι.

Σκόρερ: 34΄ Στάικος (πέν.), 85΄ Βαφέας.
Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας).
Κίτρινη: 22΄ Βούρος, 42΄ Ουές, 63΄ Βάτερμαν - 33΄ Αντέτζο.
Κόκκινη: -


Πηγή: efsyn.gr