Ιδανικό ποδαρικό για τον Ολυμπιακό, με μεγάλη νίκη 3-0 επί της ΑΕΚ (Βίντεο) - Ειδήσεις Pancreta

Με τον πιο ιδανικό τρόπο ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2021 ο Ολυμπιακός, αφού «σκόρπισε» την ΑΕΚ με 3-0 στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης, πιστοποιώντας την ανωτερότητα του και αυξάνοντας την διαφορά στην βαθμολογία από τον ΠΑΟΚ στους επτά και την «Ένωση» στους έντεκα.

Οι Πειραιώτες θριάμβευσαν στη «μάχη» της 14ης αγωνιστικής, στο ντεμπούτο Χιμένεθ στην ΑΕΚ , έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, που «πυροβόλησε» δις (κεφαλιά στο 13’, πλασέ στο 68’) και έχασε ακόμη δύο γκολ. Σκόραρε στο φινάλε ο Βαλμπουενά με πέναλτι στο 90+4’.
 
Οι «κιτρινόμαυροι» κλώτσησαν τις λίγες, αλλά καλές στιγμές που είχαν, με κορυφαία τη διπλή του Μάνταλου στο 67’, όταν αρχικά νικήθηκε από τον Σα και στη συνέχεια, αφού πήρε το ριμπάουντ έστειλε στο δοκάρι την μπάλα, που ενδιάμεσα βρήκε στο χέρι του Μπα.
 
Συνήθως οι αναμετρήσεις μετά από τις γιορτές αποτελούν ερωτηματικό, αφού οι παίκτες βγαίνουν εκτός ρυθμού. Ωστόσο, το ξεκίνημα στο Φάληρο δεν επεφύλασσε ιδιαίτερες εκπλήξεις.
 
Σε ένα πρώτο μέρος όπου είχε μεν συμπαθητικό ρυθμό, δεν είχε πολλές διακοπές και όχι μεγάλη ένταση, με τις φάσεις να είναι λίγες, ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, δίχως πάντως να είναι παραγωγικός.
 
Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ τηρούσε στάση αναμονής, αλλά ήταν η πρώτη που βρέθηκε στα όρια της αντίπαλης περιοχής. Συγκεκριμένα ο Μάνταλος έκλεψε μετά από λάθος του Σεμέδο, αλλά στη συνέχεια ο Ανσαριφάρντ κόπηκε από τους γηπεδούχους.
 
Από εκεί και πέρα, οι Πειραιώτες άρχισαν να ρολάρουν επιθετικά, με τον Ελ Αραμπί δύο φορές πρωταγωνιστή σε ένα τετράλεπτο. Αρνητικός στο 10’, αφού αστόχησε με πλασέ από την καρδιά της άμυνας, έπειτα από το γύρισμα του Χολέμπας.
 
Λίγο μετά στο 14΄πήρε το αίμα του πίσω, αφού κυριάρχησε στον αέρα απέναντι στον Τσιγκρίνσκι, μετά το γλυκό γέμισμα του Εμβιλά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα για το 1-0.

Αυτές οι δύο στιγμές συν το διαγώνιο σουτ του Φορτούνη (33’) ήταν καλές φάσεις των «ερυθρόλευκων».
 
Στην αντίπερα όχθη, η ΑΕΚ πέραν της επικίνδυνης επίθεσης με Μάνταλο-Καρίμ στο ξεκίνημα, είχε ακόμη μια επικίνδυνη κατάσταση και πάλι με τον αρχηγό της να δημιουργεί πρόβλημα στην αντίπαλη άμυνα. Πέρασε τον Σεμέδο, αλλά δέχθηκε stop από τον Ραφίνια.
 
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η ΑΕΚ δεν καθυστέρησε να απειλήσει, με τον Ολιβέιρα να κερδίζει τη μονομαχία με τον Μπα προτού κάνει γύρισμα στην περιοχή, όπου μετά από «μπιλιάρδο», ο Σιμόες αστόχησε από το ημικύκλιο της περιοχής.
 
Μπορεί ο Ελ Αραμπί να πέτυχε δύο γκολ, αλλά είχε και δύο μεγάλες ευκαιρίες, αφού αστόχησε με προβολή (στη σέντρα του Βαλμπουενά) στο 63ο λεπτό. Το πιο συναρπαστικό σημείο του παιχνιδιού, ήταν τρίλεπτο 67’-69’.

Ο Μάνταλος σπατάλησε διπλή ευκαιρία, αφού νικήθηκε από τον Σα και στη συνέχεια έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ενδιάμεσα έκανε χέρι ο Μπα, αλλά προφανώς θεωρήθηκε ακούσιο.
Αμέσως μετά στο 69΄ο Ελ Αραμπί, μετά από φάση διαρκείας και «τρικυμία» στην αντίπαλη άμυνα, εκτέλεσε ξανά τον Τσιντώτα γράφοντας το  2-0.
 
Με αυτόν τον τρόπο, ο «killer» του Ολυμπιακού «σφύριξε» τη λήξη του ντέρμπι και το υπόλοιπο του αγώνα, παρότι υπήρχε γεμάτο εικοσάλεπτο, αποδείχθηκε διαδικαστικού χαρακτήρα.

Η ΑΕΚ πέταξε λευκή πετσέτα, ο Ολυμπιακός είχε στο μυαλό του και τρίτο γκολ, πατώντας στο γεγονός ότι είχε και φρέσκα πόδια, κυρίως με την είσοδο του Ραντζέλοβιτς, το οποίο σημειώθηκε στις καθυστερήσεις.
 
Ο Βαλμπουενά στο 94΄πήρε έξυπνα πέναλτι από τον Σιμόες, που μόνο σοφά δεν έπραξε, τραβώντας τη φανέλα του αντιπάλου του σε εκείνο το σημείο. Ο Γάλλος ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Τσιντώτα για το 3-0.
 
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Μπα, Σεμέδο, Ραφίνια, Καμαρά (89' Τιάγκο Σίλβα), Εμβιλά, Φορτούνης (70' Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι (70' Μπουχαλάκης), Μπρούμα (61' Μπρούμα), Ελ Αραμπί
 
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης (46' Σβάρνας), Σιμόες, Κρίστιτσιτς (82' Αλμπάνης), Μάνταλος, Λιβάια (73' Τάνκοβιτς), Γκαρσία (46' Γαλανόπουλος), Ανσαριφάρντ (46' Ολιβέιρα)

Διαιτητής: Ντάνι Μάκελι (Ολλανδία)
Βοηθοί: Σχαρ Τσάρλες, Γιαν ντε Φράις (Ολλανδία)
4ος Διαιτητής: Βάτσιος Αριστείδης (Δ. Αττικής)
VAR: Κάμφιους Γιόχεμ (Ολλανδία)
AVAR: Βασίλειος Νικολακάκης (Λασιθίου)

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του ντέρμπι


Πηγή: tvxs.gr