1ο διαδικτυακό Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων - Σκάκι - Ειδήσεις Pancreta
Το τριήμερο 26-27-28 Δεκέμβρη 2020 η ΕΣΟ διοργάνωσε το 1ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ. Κανονικά είναι μια διοργάνωση που εκτυλίσσεται από τον Σεπτέμβρη ως τον Νοέμβρη σε επίπεδο Κρήτης και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα γίνεται σε κάποιο τριήμερο του Δεκέμβρη. Φέτος όμως η πανδημία ακύρωσε ανάμεσα στα άλλα και αυτή τη διοργάνωση. Πολύ ορθά λοιπόν η ΕΣΟ αποφάσισε να διοργανώσει ένα διαδικτυακό πανελλήνιο πρωτάθλημα με ελεύθερη συμμετοχή αλλά με παράβολο συμμετοχής. Ήταν ένα τουρνουά 7 γύρων με ελβετικό σύστημα. Οι συνθέσεις ήταν οι συνήθεις εξαμελείς (open 16-14-12 & 10 ετών και κορίτσια 16 & 12 ετών). Μπορούσαν όμως να δηλωθούν ως 12 αθλητές.
Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Φυσιολάτρη Νίκαιας η οποία ήταν και η πρώτη της αρχικής κατάταξης. Δευτεραθλήτρια ήταν η επίσης ισχυρή ομάδα της ΕΣΘεσσαλονίκης, ενώ Τρίτη κατετάγη η συμπολίτισσα ομάδα της ΣΑΧ.
Στο πρωτάθλημα πήραν μέρος τόσο ο Κύδωνας όσο και ο ΟΦΣΧ με μεγάλη επιτυχία.
Ο Κύδωνας κατετάγη 13ος ανάμεσα σε 49 ομάδες (αρχική κατάταξη 16). Σημείωσε 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι ήττες ήρθαν από τις δύο πρώτες ομάδες της κατάταξης (Νίκαια και ΕΣΘ), ενώ η ισοπαλία  έγινε με την ισχυρή ομάδα του Γαλαξία Θεσσαλονίκης. Για τον Κύδωνα αγωνίστηκαν 10 παιδιά: Σηφογιαννάκης Ανδρέας, Αλειφέρης Γιάννης, Θεοδωρογλάκης Γιάννης, Λουκάκης Νίκος, Χατζηπαναγιώτου Ασημένια, Παπαδοκωνσταντάκη Κατερίνα, Θεοδωρογλάκη Βαρβάρα, Αλειφέρη Κατερίνα, Ντουσάκη Χαρά και Λάτος Δημήτρης.
Ο ΟΦΣΧ κατετάγη 25ος (αρχική κατάταξη 30) και σημείωσε 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες. Για τον ΟΦΣΧ αγωνίστηκαν 7 παιδιά: Βουλγαράκης Γιάννης, Παπαδοκωνσταντάκης Χρήστος, Αγγελάκης Αλέξης, Λάτος Αντώνης, Βακάλη Αθηνά, Σγουρού Τέρψη και  Βακάλη Έλλη.
Τις ατομικές επιδόσεις δεν θα τις αναφέρουμε. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι συγκρίσιμες γιατί το rotation και οι ανάγκες των ομάδων έφεραν τα παιδιά αντιμέτωπα με αντιπάλους με διάφορες ηλικίες και δυναμικότητας. Όλα όμως ανεξαιρέτως έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και το ευχαριστήθηκαν. Η αίσθηση της ομάδας και της ευθύνης που απορρέει μεταφέρθηκε ακόμη και στην απομόνωση των δωματίων τους. Καθώς μάλιστα δεν υπάρχει αγωνιστική κίνηση εδώ και καιρό ήταν μια καλή ευκαιρία να πάρουν παρτίδες. Ο χρόνος των 25΄ συν 5΄΄ για κάθε κίνηση δεν ήταν βέβαια κανονικός χρόνος αλλά αρκετός για να παιχτεί καλό σκάκι που ξεφεύγει από το ράπιντ. 
Από την Κρήτη υπήρχε μεγάλη συμμετοχή καθώς πήραν μέρος 11 ομάδες (σε παρένθεση η τελική κατάταξη): ΣΑΧ  (3), ΚΥΔΩΝ (13), ΚΑΪΣΣΑ (18), ΟΦΗ (19), ΣΑΧ2 (22), ΟΦΣΧ (25), ΑΤΣΑΛΕΝΙΟ (27), ΓΑΖΙ (37) , ΣΟ ΚΑΜΑΡΑ (39), ΡΕΘΥΜΝΟ (40), ΛΑΤΩ (47).

Πηγή: kydonchania.gr