Οι χούλιγκαν της άδειας κερκίδας - Ειδήσεις Pancreta

Υπάρχει ένα έθιμο ανάμεσα στους φανατικούς οπαδούς, το οποίο σε συμβολικό επίπεδο έχει τον πρωτογονισμό αρχέγονων μαχών επικράτησης: όταν συγκρουστούν δύο οπαδικές φατρίες προσπαθούν να αποσπάσουν λάφυρα του εχθρού. Πότε μια μπλούζα ενός άτυχου που ξέμεινε πίσω, συχνότερα ένα κασκόλ, σπανιότερα ένα πανό. Τα λάφυρα αυτά κρεμιούνται ανάποδα στις κερκίδες του επόμενου ντέρμπι. Θεωρείται κίνηση υποτίμησης, απόλυτης περιφρόνησης και χλευασμού. Αυτά είναι πασίγνωστα για όποιον έχει πάει έστω και 2-3 φορές σε γήπεδο.
Το περασμένο Σάββατο έγινε κάτι πολύ πιο νοσηρό. Το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός έγινε στο άδειο λόγω πανδημίας Καραϊσκάκη, χωρίς καθόλου φιλάθλους. Κι όμως η μπουγάδα του αίσχους ήταν εκεί. Οι άδειες από κόσμο κερκίδες ήταν "καταστόλιστες" από τα λάφυρα του εχθρού.

Οι χούλιγκαν έμειναν απ' έξω, η χουλιγκανιά ήταν πάλι παρούσα. Οι πρωτόγονοι έμειναν έξω από τη ζούγκλα, αλλά τα κρανία των εχθρών κρεμάστηκαν στα δέντρα. Ποιος επέτρεψε αυτό το αίσχος;. Το κουίζ είναι από τα ευκολάκια: Ο επικεφαλής των χούλιγκαν του Ολυμπιακού, κάποιος ευτραφής γενειοφόρος, προφανώς παρακολούθησε το ματς από τα επίσημα.

Μη βιάζεστε, η ανάρτηση δεν αφορά τα (δεδομένα) αντι-Ολυμπιακά αισθήματα του γράφοντος. Αυτό θα μπορούσε να γίνει στην Τούμπα, στο ΟΑΚΑ, στο Βικελίδης ή οπουδήποτε αλλού ο τυφλός οπαδισμός έχει διοικητική κάλυψη. Απλώς (κοινότοπο) την επόμενη φορά που θα γίνει "σύσκεψη για την καταπολέμηση της βίας", ας το θυμηθούμε.

Μανόλης Χατζηπαναγιώτου


Πηγή: pancreta.gr