Πέρασε και από τη Λιβαδειά (0-2) ο Πανιώνιος - Ειδήσεις Pancreta

Την 3η εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα (προηγήθηκαν αυτές επί του Ηρακλή και του Παναιτωλικού), χάρις στην οποία πέρασε προσωρινά στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα πέτυχε ο Πανιώνιος επί του Λεβαδειακού με 2-0, στο ματς με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 9ης αγωνιστικής της Super League. Ο Καραμάνος στο 46΄ και ο Μπουμάλ στο 57΄ ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεπέρασαν οι «κυανέρυθροι» το «χαστούκι» που δέχτηκαν στην έδρα τους από τη Βέροια την περασμένη εβδομάδα. Χωρίς να εντυπωσιάσουν εκμεταλλεύτηκαν τα κενά της άμυνας των Βοιωτών και με δύο γρήγορα γκολ στο δεύτερο μέρος «καθάρισαν» το ματς και υποχρέωσαν το συγκρότημα του Ακη Μάντζιου στην 2η εντός έδρας ήττα. Αξίζει να επισημανθεί ότι η σημερινή ήταν η πρώτη νίκη του Πανιωνίου στη Λιβαδειά μετά από 14 παιχνίδια απέναντι στο Λεβαδειακό στα οποία οι γηπεδούχοι είχαν πανηγυρίσει 9 φορές!

Τίποτα το ιδιαίτερο δεν πρόσφεραν οι δύο ομάδες στο πρώτο μέρος. Λεβαδειακός και Πανιώνιος προτίμησαν να παίξουν κλειστά και πέρα από κάποιες δυνατές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου, από κει και πέρα παίχτηκε κακό ποδόσφαιρο χωρίς φάσεις και καθόλου ρυθμό.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα στο β΄ 45λεπτο και σ’ αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο το γρήγορο προβάδισμα του Πανιωνίου. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της επανάληψης ο Καραμάνος νίκησε τον Τσιντώτα δίδοντας προβάδισμα στους «κυανέρυθρους» (1-0) με το δεύτερό του γκολ στη Super League. Oι γηπεδούχοι βγήκαν στην επίθεση για να ισοφαρίσουν και στο 48΄ πλησίασαν στο 1-1 με την κεφαλιά του Φαβάλι να μπλοκάρει ο Παπαδόπουλος. Στο 55΄ οι «πράσινοι» έχασαν νέα ευκαιρία, με τον Μαχαίρα να πιάνει το δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής και να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Πανιώνιος πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Μπουμάλ (τρίτο στο πρωτάθλημα). Με εξαιρετικό αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή ο Αφρικανός δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τσιντώτα (2-0.

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε στη συνέχεια να αντιδράσει και δικαιούτο ένα γκολ, αλλά ο Παπαδόπουλος έκανε μεγάλη επέμβαση στο 63΄ σε σουτ του Μάντζιου από το ύψος της μικρής περιοχής. Οι Νεοσμυρνιώτες έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 88΄ να πετύχουν και τρίτο γκολ, όταν ο Μασούρας βγήκε απέναντι από τον Τσιντώτα αλλά καθυστέρησε να πασάρει στον Ανσαριφάρντ που ήταν εντελώς αμαρκάριστος κι έχασε τον έλεγχο της μπάλας.


Πηγή: protothema