Νίκη-ανάσα για τον Ολυμπιακό - Ειδήσεις Pancreta

Στο παιχνίδι της πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας παρέμεινε ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του με 89-77 επί της Χίμκι στο ΣΕΦ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.

Οι Πειραιώτες βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με 12 πόντους, όμως στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, επέστρεψαν στο παιχνίδι και με έναν σούπερ Πρίντεζη (πέτυχε 30 πόντους κάνοντας ρεκόρ καριέρας) έφτασαν και στη νίκη-ανάσα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς δυνατά και πέτυχε τρεις γρήγορους πόντους με τους Σπανούλη και Χάντερ. Η Χίμκι απάντησε με τρίποντο του Μόνια. Στην συνέχεια οι "ερυθρόλευκοι" πήραν εκ νέου το προβάδισμα με τον "V-Span" (5-3) και από το σημείο αυτό η Χίμκι ανέβασε κάθετα την απόδοση της. Το 5-3 έγινε τάχιστα 7-19. Οι Σβεντ, Μόνια και Ράις διέλυσαν κάθε αμυντικό πλάνο της ελληνικής ομάδας.

Οι Πρωταθλητές αντέδρασαν με δικό τους σερί και με βασικό εκφραστή τον Γιώργο Πρίντεζη πλησίασαν στον πόντο (20-21). Στα τελευταία δύο λεπτά η Χίμκι άνοιξε την διαφορά της στους 4, με το δεκάλεπτο να κλείνει με το σκορ στο 20-24.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι πρώτοι πόντοι ήρθαν με 1/2 βολές του Σοκόλοφ. Ο Ντάνιελ Χάκετ ευστόχησε σε τρίποντο και έκανε το 23-25. Ο Ολυμπιακός είχε εμφανέστατο πρόβλημα στις επιστροφές του, ενώ τα αμυντικά ριμπάουντ χάνονταν το ένα μετά το άλλο. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έδωσε ενέργεια και με δικό του κλέψιμο και coast-to-coast έφερε το ματς στα ίσια (27-27).

Η Χίμκι πήρε τον έλεγχο ξανά με δύο τρίποντα των Ράις και Βιάλτσεφ (27-33). Ο Σβεντ με δύο βολές και ο Χάνεϊκατ με τρίποντο άνοιξαν περισσότερο την "ψαλίδα", ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι είχαν σερί 11 πόντων (27-38). Το σερί έσπασε δια χειρός Πρίντεζη τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο. Η κόρνα του πρώτου μισού βρήκε τον Ολυμπιακό στο -5 και το σκορ στο 38-43.

Τα βασικά στοιχεία του πρώτου ημιχρόνου ήταν η κακή αμυντική συμπεριφορά του Ολυμπιακού, τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, αλλά και το σεμιναριακού επιπέδου transition game που απέδιδε κατά διαστήματα η Χίμκι.

Στην επανάληψη ο Πρίντεζης σημείωσε τους πρώτους πόντους των "ερυθρολεύκων", με τον Όγκουστιν να απαντά με δύο εύστοχες βολές. Τα αμυντικά προβλήματα συνεχίστηκαν. Η Χίμκι έφτασε ξανά στο +12, ενώ ο Μόνια "πυροβολούσε" έχοντας 4/4 τρίποντα πεντέμισι λεπτά πριν την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου (44-56).

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην πλησίαζε στο σκορ, όμως έδειχνε πως είχε θέληση να ανεβάσει τον ρυθμό και την απόδοση του. Οι παίκτες του κόουτς Σφαιρόπουλου πήγε το παιχνίδι στις επαφές και βγήκαν κερδισμένοι, καθώς πλησίασαν στους 3 (55-58). Η ισοφάριση ήρθε με μεγάλο τρίποντο του Στρόμπερι (58-58). Ο Ιωάννης Παπαπέτρου με κλέψιμο και καλάθι στην ίδια φάση έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό με δύο πόντους 40 δεύτερα πριν την λήξη της 3ης περιόδου. Το δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 62-60.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με δύο άστοχες βολές του Όντομ. Ο Γιώργος Πρίντεζης έδωσε συνέχεια στον επιθετικό του οίστρο και έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό με 4 πόντους (64-60). Ο Στρόμπερι έπαιξε δύο συνεχόμενες πολύ καλές άμυνες και ο Χάκετ έκανε το +8 για τον Ολυμπιακό με 3 συνεχόμενους πόντους (68-60).

Ο Βασίλης Σπανούλης επέστρεψε στο παρκέ 5 λεπτά πριν το τέλος στην θέση του Ντάνιελ Χάκετ. Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι συνέχισε να παραδίδει μαθήματα άμυνας σταματώντας στον αέρα τον Σβεντ και ο Χάντερ έκανε το +9 με δυνατό κάρφωμα (79-70). Η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 14 πόντους, έπειτα από τρίποντο του Σπανούλη και κάρφωμα του Στρόμπερι (84-70). Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 89-77.


Πηγή: neakriti