Κεγκέρογλου: «Διευκόλυνση για τους αθλητές ΑμεΑ και ένταξη Αθλητικών Σωματείων ΑμεΑ στο άρθρο 66 του ν.4735/20» - Ειδήσεις Pancreta

Με ερώτηση τους προς τα Υπουργεία Εσωτερικών, Πολιτισμού & Αθλητισμού και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, μαζί με άλλους Βουλευτές  ζητούν τη διευκόλυνση των αθλητών ΑμεΑ και την ένταξη των αθλητικών σωματείων ΑμεΑ στο άρθρο 66 του ν.4735/20.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με το άρθρο 66 του ν.4735/2020 (ΦΕΚ 197/Α/12-10-2020) του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Ρυθμίσεις για τα αθλητικά σωματεία» προβλέπεται ότι τα αθλητικά-ερασιτεχνικά σωματεία που καλλιεργούν Ολυμπιακά Αθλήματα έχουν τη δυνατότητα χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν σε ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού αλλά και τη δυνατότητα να επιχορηγηθούν από αυτούς υπό την προϋπόθεση ότι τυγχάνουν ειδικώς αναγνωρισμένα.

Επειδή δεν γίνεται ουδεμία μνεία για σωματεία-ΑμεΑ που προάγουν τα αντίστοιχα αθλήματα και ιδιαίτερα αυτά που καλλιεργούν Παραολυμπιακά Αθλήματα, παρά μόνο για ερασιτεχνικά σωματεία που καλλιεργούν Ολυμπιακά Αθλήματα.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεστε να εισηγηθείτε την ένταξη στις πρόνοιες του άρθρο 66, του ν.4735/20 και των Αθλητικών Σωματείων ΑμεΑ που προάγουν αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων και των επίσημων Παγκόσμιων, Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πρωταθλημάτων;
  2. Ποιες άλλες διευκολύνσεις προτίθεστε να θεσπίσετε για τους αθλητές ΑμεΑ;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές: Βασίλης Κεγκέρογλου, Ευαγγελία Λιακούλη, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Γιώργος Μουλκιώτης».


Πηγή: pancreta.gr