Ούτε τώρα ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League - Ειδήσεις Pancreta

Πικρή εντός έδρας ήττα με 2-1 γνώρισε σήμερα ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα από τη ρωσική Κράσνονταρ, αποχαιρετώντας το όνειρό του για συμμετοχή στους ομίλους του Champions League. 

Σημειώνεται ότι ο «δικέφαλος» κυνηγά αυτόν τον στόχο για 16 χρόνια και αυτή ήταν η έβδομή του απόπειρα για να πάρει το ποθητό εισιτήριο. Στο πρώτο ματς, στη Ρωσία, η Κράσνονταρ είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ (2-1).

Όλα κρίθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου: οι Ρώσοι προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Μιχαηλίδη (στο 73'), ισοφάρισε ο Καντουρί (στο 77'), όμως ο Καμπελά σκόραρε σχεδόν αμέσως μετά (στο 78'), «τελειώνοντας» πρόωρα το ματς.

Μέχρι την επίτευξη του πρώτου τέρματος, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που αναζητούσε το γκολ, προσέχοντας ωστόσο τα μετόπισθέν του, ενώ οι Ρώσοι ήταν εκείνοι που είχαν έρθει με κύριο μέλημα να μη δεχτούν τέρμα και να απειλήσουν στις αντεπιθέσεις. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή ήρθε στο 16' με τον Α.Ζίφκοβιτς να επιχειρεί από πλάγια σουτ, που όμως έδιωξε σε κόρνερ ο Σαφόνοφ.  Στο 18' ένα ακόμα δυνατό σουτ του Ελ Καντουρί, μπλόκαρε επιτυχώς ο Ρώσος γκολκίπερ. Στο 30' ο Βιλένα με δυνατό σουτ απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Ζίφκοβιτς στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια. 

Η καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο για τον ΠΑΟΚ ήταν αυτή που χάθηκε στο 34' με την κεφαλιά του Κρέσπο που εξουδετέρωσε ο Σαφόνοφ. Στο 45' ο Ελ Καντουρί δεν μπόρεσε να παραβιάσει με το σουτ που έστειλε την εστία του Ρώσου γκολκίπερ που έδιωξε ένα τελευταίο κίνδυνο για το πρώτο ημίχρονο.

Ανάλογη η εικόνα και στη αρχή της επανάληψης, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί να διασπάσει την άμυνα των Ρώσων. Όλα άλλαξαν στο 73', όταν ο Μιχαηλίδης με αυτογκόλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του σε προσπάθεια του να αποκρούσει σουτ του Σμολνίκοφ. Παρά το τέρμα του Ελ Καντουρί, οι φιλοξενούμενοι είχαν άμεση απάντηση, μετατρέποντας το υπόλοιπο ματς σε τυπική διαδικασία. 

Υπενθυμίζεται ότι πλέον ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέϊρα): Ζ. Ζίφκοβιτς, Κρέσπο (59' Ουαγκέ), Γιαννούλης, Μιχαηλίδης, Ινγκασον, Βαρέλα (76' Σφιντέρσκι), Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Τζόλης, Πέλκας (59' Τσόλακ), Α. Ζίφκοβιτς. 

Κράσνονταρ  (Μουράντ Μουσάεφ): Σαφόνοφ, Κάϊο, Μαρτίνοβιτς, Πετρόφ, Ραμίρες, Βιλένα, Γκαζίνσκι (83' Καμπόλοφ), Ούτκιν (58' Σμολνίκοφ), Καμπελά (85' Σουλεϊμάνοφ), Κλάεσον, Μπεργκ. 


Πηγή: efsyn.gr