Πρώτο τρίποντο για την ΑΕΚ που δραπέτευσε από το Αγρίνιο - Ειδήσεις Pancreta

Τους πρώτους της τρεις βαθμούς για το φετινό πρωτάθλημα της Super League κατέκτησε σήμερα η ΑΕΚ

Η Ένωση επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, σε ένα ματς με πρωταγωνιστές τους Λιβάγια, Τσιντώτα και Μάνταλο. Ο πρώτος έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, ο δεύτερος απέτρεψε την ισοφάριση (έπιασε πέναλτι), ενώ ο τρίτος σφράγισε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. 

Όσο για την εικόνα του ματς, στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν την εδαφική υπεροχή, όμως «ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν» να διασπάσουν την αμυντική διάταξή των γηπεδούχων.

Η κατάσταση άλλαξε άρδην στην επανάληψη, με την αλλαγή σχήματος στην ΑΕΚ από τον Καρέρα, αλλά και την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο του Μάνταλου, ο οποίος βοήθησε στο να γίνει πιο απειλητική η Ένωση απέναντι στην εστία του Κνετ. Το πρώτο τέρμα για την ΑΕΚ έγινε πραγματικότητα στο 68ο λεπτό, με σκόρερ τον Λιβάγια έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου.

Ο Παναιτωλικός αντέδρασε και έφτασε κοντά στο 1-1 στο 74ο λεπτό, όμως το πέναλτι που (κέρδισε ο Ντίας και) εκτέλεσε ο Ματσόλα, απέκρουσε ο Τσιντώτας, κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Στα τελευταία λεπτά μάλιστα, οι γηπεδούχοι βρήκαν δεύτερο τέρμα, με ψύχραιμη εκτέλεση του Μάνταλου μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Παναιτωλικού.

Πλέον, η ΑΕΚ θα πάει με καλή ψυχολογία στο καθοριστικό ματς απέναντι στη Σεντ Γκάλεν για το Europa League, την ερχόμενη εβδομάδα. 

  • Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης 
  • Κίτρινες: Τσιγκρίνσκι, Παουλίνιο, Λιβάγια, Σβάρνας, Χνιντ - Καρασαλίδης 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κνετ, Καρασαλίδης, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας (82΄ Μεντίνα), Τζανακάκης (73΄ Μεντόζα), Βάντερσον, Ντάλσιο (85΄ Βέργος), Τσιγγάρας (81΄ Ταχάρ), Μάζουρεκ, Ντίας, Ματσόλα (81΄ Αριγίμπι) 

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Χνιντ (46΄ Μάνταλος), Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες (90+2΄ Μπότος), Λιβάγια (90+2΄ Αλμπάνης), Παουλίνιο, Ινσούα, Ανσαριφάρντ (80΄ Λόπες), Ολιβέιρα. 

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr