Συμβολική κίνηση με τη Φλόγα του Ρίο - Ειδήσεις Pancreta

Στις 27 Απριλίου η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο θα περάσει και από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Ελαιώνα Αττικής, πριν καταλήξει στο Παναθηναϊκό Στάδιο για την παράδοσή της.

Ταυτόχρονα, ένας από τους πρόσφυγες της εγκατάστασης θα μεταφέρει το Ολυμπιακό Φως σε μια συμβολική κίνηση.

«Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στον πρόεδρό της Σπύρο Καπράλο για μια πρωτοβουλία άκρως συμβολική. Η ΕΟΕ πρότεινε και ανέλαβε να αποτελέσει το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων τόπο διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας, ώστε όλοι τους να έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά το γεγονός. Η επιλογή και ενός λαμπαδηδρόμου ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την πολιτική που ακολουθεί η ΔΟΕ στο θέμα των προσφύγων. Εχουμε λάβει άλλωστε την απόφαση όσοι αθλητές πρόσφυγες είναι σε υψηλό αθλητικό επίπεδο να πάρουν μέρος στους αγώνες του Ρίο υπό την Ολυμπιακή σημαία και να μείνουν, όπως όλοι, στο Ολυμπιακό Χωριό», είπε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, στη διάρκεια της επίσκεψής του στο κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με τη βοήθεια της ΔΟΕ, θα κατασκευάσει ένα γήπεδο στον χώρο υποδοχής προσφύγων στη Λέσβο.

Ο Τόμας Μπαχ έδειξε τις αθλητικές ικανότητές του συμμετέχοντας με παιδιά σε παιχνίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα στο Καλλιμάρμαρο
Ο Τόμας Μπαχ έδειξε τις αθλητικές ικανότητές του συμμετέχοντας με παιδιά σε παιχνίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα στο Καλλιμάρμαρο

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάψει στην αρχαία Ολυμπία στις 21 Απριλίου και, όπως λέγεται, θα παραστεί στη λαμπρή εκδήλωση και η πρόεδρος της Βραζιλίας, Nτίλμα Ρούσεφ, που έλκει την καταγωγή της από ένα μικρό χωριό της Βουλγαρίας. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους και στις 27 Απριλίου θα περάσει από τον Ελαιώνα, το κέντρο της Αθήνας, πριν καταλήξει στο Καλλιμάρμαρο για την τελετή παράδοσής της στους Βραζιλιάνους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων.

Συμβολική κίνηση με τη Φλόγα του Ρίο

Επίσης, ο Τόμας Μπαχ επισκέφθηκε το Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου συμμετείχε με παιδιά σε παιχνίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο και παρακολούθησε την εφαρμογή του προγράμματος «Αγαπώ τον αθλητισμό-Kids' Athletics» που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1896.


Πηγή: ethnos