Τούμπα έφερε η ΑΕΚ το εισιτήριο για το Champions League - Ειδήσεις Pancreta

Μια πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη σημείωσε η ΑΕΚ μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος στη Super League

Η Ένωση νίκησε με 2-0 και έπιασε τον «δικέφαλο» της Θεσσαλονίκης στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Σημειώνεται πως το επόμενο ματς μεταξύ των δύο ομάδων –το οποίο ενδεχομένως να κρίνει τελικά τη 2η θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League– θα γίνει στην έδρα της ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ.

Όσον αφορά την εικόνα του ματς, οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλό τους και έλεγξαν τον ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα, απέναντι σε έναν μέτριο ΠΑΟΚ που δεν θύμιζε τον περσινό πρωταθλητή.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και μετά τα πρώτα λεπτά, κυριάρχησε έναντι του αντιπάλου της. Τελικά, έπειτα από τις χαμένες ευκαιρίες των Κρίστισιτς, Μάνταλου και Λιβάγια, η Ένωση βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα του ΠΑΟΚ με κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι στο 42ο λεπτό. 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει την ΑΕΚ και να φτάσει στην ισοφάριση, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις που εξαπέλυαν ανά διαστήματα. Στο 80ο λεπτό η Ένωση «κλείδωσε» τη νίκη, καθώς ο διαιτητής (με τη βοήθεια του VAR ) καταλόγισε πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Λιβάγια. Τίποτα ουσιαστικό δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα, πατά τις προσπάθειες των γηπεδούχων. 

Ο Ιταλός διαιτητής Μάρκο Ντι Μπέλο έδωσε κίτρινη κάρτα σε Μάτος, Ινγκασον, Βαρέλα, Παουλίνιο.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (46' Ροντρίγκο), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (46' Μπίσεσβαρ), Μαουρίσιο, Καντουρί, Τζόλης (56' Μιχαηλίδης), Στοχ (74' Λάμπρου), Σφιντέρσκι (56' Ακπομ).  

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Mπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Μάνταλος (82' Σιμάνσκι), Κρίστισιτς, Αλμπάνης (62' Βέρντε), Λιβάγια (82' Οικονόμου), Ολιβέιρα (87' Αραούχο).

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr