Πρωταθλητής στο ΟΑΚΑ στέφτηκε ο Ολυμπιακός - Ειδήσεις Pancreta

Έπειτα από δύο χρόνια, ο Ολυμπιακός κατέκτησε ξανά το πρωτάθλημα Ελλάδας, μετά το νικηφόρο πέρασμά του από το ΟΑΚΑ, όπου επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ σε ματς για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ στη Super League

Αυτό είναι το 45ο πρωτάθλημα που κατακτούν οι «ερυθρόλευκοι», έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, με τη νίκη του αυτή ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +19 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ (78 έναντι 59), διαφορά που δεν καλύπτεται στο υπόλοιπο της περιόδου από τους «ασπρόμαυρους». 

ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα αναμετρηθούν και στον τελικό Κυπέλλου, με το αποψινό ματς να μην αποτελεί πάντως πρόβα τελικού, καθώς οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με πολλές απουσίες βασικών παικτών.

Η νίκη του Ολυμπιακού οικοδομήθηκε στο πρώτο 45λεπτο, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι ήταν καταιγιστικοί. Σε αυτό το διάστημα, η παράσταση ήταν μόνο για έναν ρόλο, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο 2-0 χάρη σε τέρματα των Ελ Αραμπί στο 38΄ και Καμαρά στο 45΄. 

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι έκοψαν ταχύτητα και επιχείρησαν να ελέγξουν τον ρυθμό του ματς, προσπαθώντας ταυτόχρονα να είναι απειλητικοί στις αντεπιθέσεις. Ωστόσο, η ΑΕΚ ανέβασε τον δικό της ρυθμό, πίεσε έντονα τους φιλοξενούμενους, μείωσε με τον Αραούχο στο 66', αλλά τελικά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα.

Ο Γάλλος διαιτητής Κλεμόν Τουρπάν έδειξε κίτρινη κάρτα στους Λιβάγια, Σεμέδο και Μπουχαλάκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας (89΄ Χριστόπουλος), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Αλμπάνης (31΄ Οικονόμου), Βέρντε (83΄ Μαχαίρας), Λιβάγια, Αραούχο.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουΐ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Φορτούνης (71΄ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας (77΄ Καφού), Ελ Αραμπί (77΄ Χασάν).

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr