Αναβολή του Euro 2020 για το καλοκαίρι του 2021 - Ειδήσεις Pancreta

Η UEFA ανακοίνωσε επίσημα για την αναβολή του Euro 2020 και τη διεξαγωγή του το καλοκαίρι του 2021 λόγω του κορονοϊού. Στην ανακοίνωση της, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν κάνει καμία αναφορά για το τι θα γίνει με το Champions League και το Europa League.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η UEFΑ σήμερα ανακοίνωσε την αναβολή του EURO 2020 που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αυτής της χρονιάς. Η υγεία όλων όσων εμπλέκονται στο παιχνίδια αποτελεί προτεταιραιότητα όπως επίσης και να αποφύγουμε να βάλουμε οποιαδήποτε αχρείαστη πίεση στις εθνικές ομοσπονδίες. Η μετακίνηση θα βοηθήσει όλα τα εγχώρια πρωταθλήματα που βρίσκονται εν αναμονή λόγω του COVID 19 να ολοκληρωθούν.

Όλες οι διοργανώσεις υπό την αιγίδα της UEFA και τα ματς (συμπεριλαμβανομένου και των φιλικών) για τα κλαμπ και τις εθνικές ομάδες τόσο για τους άντρες όσο και τις γυναίκες έχουν μπει σε αναμονή και θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση. Τα play off για το EURO 2020 και τα διεθνή φυλικά, προσγραμματισμένα για τα τέλη Μαρτίου, θα διεξαχθούν τώρα, στο διεθνές παράθυρο στις αρχές Ιουνίου, ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των πρωταθλημάτων και των ομάδων ώστε να βρεθούν λύσεις στο καλεντάρι που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της σεζόν και για τη διαχείριση όσων επιπτώσεων έχει η αναβολή του Euro 2020.

Η απόφαση που πάρθηκε από την επιτροπή της UEFA και ακολούθησε την τηλεδιάσκεψη που έγινε σήμερα με τον πρόεδρο της UEFA και τους αντιπροσώπους από 55 ομοσπονδίες καθώς και από εκπροσώπους από την ένωση των ευρωπαϊκων κλαμπ, FIFPro ώστε να φτιαχτεί ένα πλάνο».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr