Επική εμφάνιση και πρόκριση του Ολυμπιακού μέσα στο Λονδίνο - Ειδήσεις Pancreta

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του πέτυχε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Άρσεναλ στο Λονδίνο (1-2) αποκλείοντας την αγγλική ομάδα από την επόμενη φάση του Europa League.

Οι ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν με τον Σισέ, όμως η αγγλική ομάδα ισοφάρισε στην παράταση για να έρθει ο Ελ Αραμπί δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του έξτρα χρόνου να πετύχει το χρυσό 1-2.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με συνταγή Τούμπας και οι παίκτες του τον δικαίωσαν, καθώς άντεξαν στην πίεση που επέβαλε από νωρίς η Άρσεναλ με στόχο να προηγηθεί, έκοψαν τον ρυθμό και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο.

Οι Λονδρέζοι είχαν μία ευκαιρία με τον Πέπε (20’) στην οποία απάντησε ο Ολυμπιακός με το σουτ του Καμαρά στο 36’ το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Λένο.

Η επανάληψη βρήκε τους ερυθρόλευκους να προσεγγίζουν το ματς με την ίδια προσήλωση και στο 53’ έβαλαν φωτιά στο παιχνίδι. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Σισέ βρέθηκε ολομόναχος στην μικρή περιοχή και με κεφαλιά έκανε το 0-1 ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Στα επόμενα 15 λεπτά κι ενώ όλοι περίμεναν από την Άρσεναλ να πιέσει αφόρητα, η αγγλική ομάδα έδειξε να βραχυκυκλώνει με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το ματς, αλλά και να απειλεί με τον Ελ Αραμπί στο 70’.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές από το 75΄και μετά και στο 77’ λίγο έλειψε ο Πέπε με τις συνεχόμενες ντρίμπλες να απειλήσει την εστία του Σα. 

Στην παράταση η Άρσεναλ πήρε την κατοχή και έκλεισε του ερυθρόλευκους στα καρέ τους, όμως παρά τις μικρές ευκαιρίες δεν μπορούσε να σκοράρει.

Αντιθέτως ο Ολυμπιακός βρήκε σπουδαία ευκαιρία με τον Γκασπάρ για να κλειδώσει το ματς, όμως ο Πορτογάλος αστόχησε από εξαιρετική θέση.

Στο 109' οι φιλοξενούμενοι ήταν πάλι άτυχοι, καθώς το σουτ του Μασούρα χτύπησε στο δοκάρι και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 113' ο Ομπαμεγιάνγκ, με εξαιρετικό ψαλίδι, ισοφάρισε το παιχνίδι.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η σπουδαία εμφάνιση της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς θα πήγαινε στράφι, ήρθε ο σούπερ σκόρερ των ερυθρολεύκων, Γιουσέφ Ελ Αραμπί να γράψει το 1-2 στο 120΄μετά από σέντρα του Μασούρα.

Για να πάρει την πρόκριση, βέβαια, ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο... έμφραγμα, καθώς στις καθυστερήσεις ο Ομπαμεγιάνγκ έχασε ευκαιρία που δεν χάνεται για την ισοφάριση, καθώς αστόχησε σε κενό τέρμα.

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ:  Λένο, Μπεγιερίν (84' Ουίλοκ), Θεμπάγιος (72' Τορέιρα), Μουστάφι (103' Παπασταθόπουλος), Νταβίντ Λουίζ, Σάκα,Τσάκα, Οζίλ, Ομπαμεγιάνγκ, Πεπέ, Λακαζέτ (115' Μαρτινέλι).

Ολυμπιακός: Σα, Ομάρ, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας (115' Λοβέρα), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε (117' Παπαδόπουλος), Βαλμπουενά (86' Γκασπάρ), Ραντζέλοβιτς (77' Μασούρας), Ελ Αραμπί.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr