Με νίκη δραπέτευσε η Άρσεναλ από το «Γ. Καραϊσκάκης» - Ειδήσεις Pancreta

Μπορεί ο Ολυμπιακός να κοίταξε στα μάτια την Άρσεναλ και να έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί στο σκορ, ωστόσο η αγγλική ομάδα ήταν αυτή που πήρε τη νίκη με 1-0, κάνοντας το πρώτο βήμα για πρόκριση στους «16» του Europa League.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς πως οι «ερυθρόλευκοι» κατά διαστήματα εξέθεσαν την άμυνα της Άρσεναλ και πως από λεπτομέρειες δεν συνδύασαν την υπεροχή τους με κάποιο τέρμα. Ειδικά στα πρώτα λεπτά κάθε ημιχρόνου, οι Άγγλοι ένιωσαν έντονα την πίεση των γηπεδούχων, οι οποίοι με συνεχές τρέξιμο, αλληλοκάλυψη, πάθος και αγωνιστικότητα, δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα στην άμυνα των αντιπάλων τους.

Από την πλευρά της η Άρσεναλ πρόσεξε ιδιαίτερα τα μετόπισθεν της και επιχείρησε να κάνει τη ζημιά στις αντεπιθέσεις, όπως και έγινε: Λίγα λεπτά πριν από το τελικό σφύριγμα (στο 81'), ο Λακαζέτ σκόραρε από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλάζοντας τις ισορροπίες στο ματς. Λίγο αργότερα (στο 86'), οι Άγγλοι έφτασαν πολύ κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα, όμως η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου σταμάτησε στο δοκάρι του Σα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός έχει δύσκολο έργο στη ρεβάνς του Λονδίνου, όμως η σημερινή εμφάνισή του πρόσφερε ισχυρές ενδείξεις πως θα διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί από την αναμέτρηση. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (65’ Φορτούνης), Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μασούρας (75’ Λοβέρα), Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.

Άρσεναλ: Λένο, Παπασταθόπουλο (90+2 Μάιτλαντ), Μουστάφι, Νταβίντ Λουίζ, Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ, Γουίλοκ (75’ Πεπέ), Γκεντουζί, Τσάκα, Μαρτινέλι (58’ Σεμπάγιος), Σακά.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr