«Κόκκινο» το ντέρμπι, στην κορυφή ξανά ο Ολυμπιακός - Ειδήσεις Pancreta

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Super League 1.

Σε ένα ματς που κυριάρχησε το πάθος, οι δυνατές μονομαχίες, αλλά και ο γρήγορος ρυθμός, οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφησαν πολλά περιθώρια αντίδρασης στην ΑΕΚ (κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο) και επικράτησαν με σκορ 2-0 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Χάρη στο αποτέλεσμα αυτό, ο Ολυμπιακός ξαναπάτησε κορυφή, φτάνοντας στους 22 βαθμούς και αφήνοντας πίσω του τον ΠΑΟΚ με 20. Αντίθετα, η Ένωση έχει χάσει έδαφος στη βαθμολογία, καθώς βρίσκεται στην 5η θέση με 14 πόντους.

Η νίκη της ομάδας του Πειραιά βασίστηκε στην ποιότητα των παικτών της, στο πάθος της και τη θέλησή της για τους τρεις βαθμούς, αλλά και στα λάθη των αντιπάλων της που αρκετές φορές έδωσαν το δικαίωμα στους «ερυθρόλευκους» να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Τσιντώτα.

Ο Ολυμπιακός μετουσίωσε τον αρχικό ενθουσιασμό του σε γκολ, καθώς κατάφερε να πάρει το προβάδισμα αρκετά νωρίς, μόλις στο 9ο λεπτό, με κοντινή προβολή του Σεμέδο.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους γηπεδούχους, με την ΑΕΚ να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να φτάνει απειλητικά μέχρι την εστία του Σα. Ωστόσο, στο 26ο λεπτό ο Ολυμπιακός έφτασε σε ένα δεύτερο τέρμα, με τον Ελ Αραμπί να εκμεταλλεύεται την... ασυνεννοησία Βράνιες και Τσιντώτας. Το γκολ, όμως, ακυρώθηκε έπειτα από υπόδειξη του VAR, για χέρι του Γκιγιέρμε στην αρχή της φάσης. 

Ο ρυθμός έπεσε στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-0.

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός βγήκε αποφασισμένος να καθαρίσει το ματς με ένα δεύτερο γκολ και έγινε ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Σε αυτό «βοήθησαν» οι αλλαγές από πλευράς Κωστένογλου, ο οποίος ρίσκαρε, προκειμένου η ομάδα του να φτάσει στην ισοφάριση. 

Έτσι, έπειτα από αρκετές «προειδοποιήσεις», οι γηπεδούχοι κλείδωσαν τη νίκη στο 77ο λεπτό, με εντυπωσιακό σουτ του Καμαρά έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ.

Τίποτα το ουσιαστικό δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει ακόμα μια νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός: Σα, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης (89' Λοβέρα), Καμαρά, Ποντένσε, Σουντανί (60' Μασούρας), Ελ Αραμπί (72' Γκερέρο).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Γαλανόπουλος (58' Σιμάο), Σιμόες, Ντέλετιτς (66' Βέρντε), Αλμπάνης (72' Γιακουμάκης), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr