Ο νόμος που δεν τηρήθηκε ποτέ - Ειδήσεις Pancreta

O Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε μέσω ΕΠΟ προειδοποίηση στις ΠΑΕ για περιθώριο ενός μήνα ώστε να συμμορφωθούν οι Λέσχες Φιλάθλων τους που δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας, αλλιώς θα ενεργοποιηθούν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις. Ηδη υπαρκτές από τον νόμο του Σταύρου Κοντονή από το 2015 θυμίζουμε, αλλά που ποτέ από τότε δυστυχώς δεν τηρήθηκαν.

Με αποτέλεσμα οι περισσότεροι σύνδεσμοι και να λειτουργούν κατά παράβαση του νόμου, αλλά και να έχουν κανονικά σχέσεις με τις ΠΑΕ και να παίρνουν εισιτήρια. Κάτι που επίσης από το 2015 απαγορεύεται!

Την κουβέντα για ένα κράτος που δέχεται να μην τηρούνται οι νόμοι του, εδώ και μια τετραετία, καλύτερα να μην την ανοίξουμε.

Το ερώτημα τώρα είναι τι ακριβώς θα γίνει μετά από έναν μήνα. Γιατί οι προβλέψεις του νόμου για την κατοχύρωση της λειτουργίας ενός συνδέσμου ως Λέσχης Φιλάθλων είναι πάρα πολλές και όσοι έχουν εικόνα μιλούν ακόμη και για το ανέφικτο να καλυφθούν μέσα σε έναν μήνα.

Αν λοιπόν παρέλθει αυτό το διάστημα, να περιμένουμε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε κλείσιμο συνδέσμων και στις προβλεπόμενες τιμωρίες των ΠΑΕ, αν συνεχίσουν να δίνουν εισιτήρια σε παράνομους συνδέσμους;

Μήπως θα έχουμε παρατάσεις όταν κλείσει ο μήνας και βλέπουμε; Γιατί θυμίζουμε, για παράδειγμα, πως μεταξύ των δέκα συνδέσμων που λειτουργούν νόμιμα σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΓΑ, δεν είναι κανένας του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.

Επιπλέον στο διάστημα του ενός μήνα, λογικά θα έχουμε την παρανομία να συνεχίζεται, με το σκεπτικό πως θα είναι το τελευταίο διάστημα που θα μπορεί να γίνεται αυτό. Γιά να δούμε...


Πηγή: efsyn.gr