Ολυμπιακός - ΟΦΗ 2-1 - Ειδήσεις Pancreta

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 του μαχητικού ΟΦΗ με γκολ του Σουντανί στο 11΄και στο 57'

Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό στο ξεκίνημά του, με αρκετές φάσεις στις δύο εστίες και πάνω-κάτω τη μπάλα, αφού ο ΟΦΗ -όπως κάνει πάντα στη νέα εποχή του- επέλεξε να παίξει ποδόσφαιρο και μάλιστα όσο επιθετικό μπορούσε. Η ομάδα του Γιώργου Σίμου το κατάφερε σε πολλά σημεία του 90λεπτου, όμως, μοιραία, ο Ολυμπιακός βρήκε αντίστοιχα πολύ χώρο στην αντίπαλη άμυνα, τον αξιοποίησε με την πολύ καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας που έχει υπό τον Μαρτίνς και έφτιαξε από νωρίς σημαντικές ευκαιρίες για γκολ.

Ο Ολυμπιακός βρήκε γρήγορα στο ματς και το 1-0 που έλυσε τα πόδια του, με τον Σουντανί στο 11', ενώ στην άμυνά τους οι γηπεδούχοι ήταν καλά διαβασμένοι ώστε να κλείσουν με σωστές αλληλοκαλύψεις τις πολλές κινήσεις στον χώρο και προωθήσεις των Κρητικών. Μετά το εκρηκτικό πρώτο 20λεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκε να διαχειρίζονται σωστά το ματς σε άμυνα και μεσαία γραμμή, όμως μετά από αρκετές φάσεις στην περιοχή του Σωτηρίου, η ομάδα του Μαρτίνς μάλλον πίστεψε ότι το ημίχρονο είχε τελειώσει, χωρίς να έχει συμβεί κάτι τέτοιο φυσικά.

Έτσι, στη φάση του πρώτου λεπτού του έξτρα χρόνου, ο Μαρινάκης διέσχισε το γήπεδο έκανε το γύρισμα για τον Ναμπί ο οποίος με έξοχο σουτ έγραψε το 1-1 του ημιχρόνου, τιμωρώντας έτσι την ολιγόλεπτη αδράνεια των Πειραιωτών. Σε γενικές γραμμές πάντως σε αυτά τα 45λεπτά, παρότι ο Ολυμπιακός είχε για πολλή ώρα τον έλεγχο, ο ΟΦΗ έκανε συνολικά πολύ καλό ματς στο Καραϊσκάκη, με σωστά δομημένες επιθέσεις, με τις 2-3 καλές στιγμές του στο ματς και με μια γενικότερη εικόνα σοβαρής ομάδας που και ξέρει τι θέλει στο γήπεδο και μπορεί να το πάρει παίζοντας το παιχνίδι της, ανεξαρτήτως αντιπάλου και έδρας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, για περίπου 15 λεπτά το ματς έγινε... ροντέο και πάλι, όπως στο πρώτο, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν σε φουλ επιθετικούς ρυθμούς και να δημιουργούν φάσεις στην αντίπαλη εστία. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που βγήκε νικητής από αυτή τη διαδικασία, με τον Σουντανί να κάνει το 2-1 στο 57', στην τρίτη ευκαιρία των γηπεδούχων στο διάστημα αυτό. Βεβαίως, νωρίτερα ο ΟΦΗ είχε χάσει και αυτός μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Ναμπί σε ένα κρίσιμο σημείο. Στη συνέχεια, η χρήση του VAR ακύρωσε σωστά το όμορφο γκολ του Ολυμπιακού για το 3-1, με τους «ερυθρόλευκους» πάντως να παραμένουν σε θέση επίθεσης. Στο τελευταίο τέταρτο, έδωσαν πάντως χώρο στον ΟΦΗ που είχε λίγες ακόμη τελικές και την κατοχή της μπάλας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.


Πηγή: sdna.gr