Επική Αργεντινή, πέταξε έξω από το Παγκόσμιο τη Σερβία - Ειδήσεις Pancreta

Τη νίκη του τουρνουά πέτυχε η Αργεντινή του αειθαλούς Λουίς Σκόλα, η οποία κατάφερε να κερδίσει με 97-87 την παντοδύναμη Σερβία και να την αποκλείσει από τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κατάθεση ψυχής από τους Αργεντίνους που είχαν ξανά ως κορυφαίο τον 39χρονο Λουίς Σκόλα, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους, ενώ πήρε και 5 ριμπάουντ.

Μεγάλο φιάσκο για την Σερβία, καθώς ο Σάσα Τζόρτζεβιτς και οι παίκτες του φάνταζαν μέχρι σήμερα ως το μεγάλο φαβορί ακόμη και για το χρυσό μετάλλιο.

Η προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο με τις Αργεντινή και Σερβία, δύο πραγματικές υπερδυνάμεις, να μας προσφέρουν άφθονο θέαμα και μεγάλες συγκινήσεις.

Μπορεί ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να είναι μια πραγματική καλαθομηχανή, μπορεί οι Σέρβοι να είχαν δείξει μέχρι στιγμής εντυπωσιακό πρόσωπο και εξαιρετική πληρότητα, όμως η παρέα των Σκόλα και Καμπάτσο τους έβαλε δύσκολα και εν τέλει τους στέρησε τη δυνατότητα να ανέβουν στο βάθρο.

Ο Καμπάτσο, ο δαιμόνιος πλέι μέικερ της Ρεάλ Μαδρίτης έβαλε 18 πόντους και καθοδήγησε άριστα την ομάδα του σερβίροντας και 12 ασίστ, ενώ  ο εμβληματικός Λουίς Σκόλα πρόσθεσε άλλους 20 και ήταν καθοριστικός στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Στον αντίποδα η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν παρουσίασε το τρομακτικό πρόσωπο που έδειξε σε άλλα παιχνίδια. Μπογκντάνοβιτς, Γιόκιτς, αλλά και Μπιέλιτσα τράβηξαν το κάρο για τη Σερβία, όμως δεν μπόρεσαν να γονατίσουν την παθιασμένη Αργεντινή. 

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ, όμως, πέντε λεπτά πριν το τέλος, όταν η Αργεντινή πήρε μία μικρή διαφορά επτά πόντων, οι Σέρβοι δεν μπόρεσαν να ανακάμψουν και να μπουν εκ νέου στη διεκδίκηση της νίκης.

Δεκάλεπτα: 25-23, 54-49, 68-67, 97-87

Στατιστικά

Αργεντινή: Μπρουσίνο 4, Καφάρο, Καμπάτσο 18 (3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 12 ασιστ, 3 κλεψίματα), Ντεκ 13 (8 ριμπάουντ), Ντέλια 4, Φιέλερουπ 2, Γκαλίτσι 2, Γκαρίνο 15 (3), Λαπροβίτολα 8 (1), Σκόλα 20 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Βιλντόζα 11 (3)

Σερβία: Μπιέλιτσα 18 (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Μπογκντάνοβιτς 21 (3), Γκούντουριτς 5 (1), Γιόκιτς 16 (10 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Γιόβιτς 7 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Λούτσιτς 12, Μαριάνοβιτς, Μίτσιτς 5, Μιλουτίνοβ, Ραντούλιτσα, Σιμόνοβιτς 3 (1)

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr