Κλαούντιο Ρανιέρι : «Απολύθηκα και μετά δεν υπήρξε κανείς καλύτερος από εμένα» - Ειδήσεις Pancreta

Μετά το αποτυχημένο πέρασμά του από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος ο Κλαούντιο Ρανιέρι βρίσκεται στο τιμόνι της Λέστερ και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στην Πρέμιερ Λιγκ.

Από αυτή τη θέση, δεν μπορεί παρά να βλέπει τη θητεία του στην Ελλάδα... αφ' υψηλού:

«Η φήμη μου και η ψυχολογία μου ήταν πεσμένη, αλλά πώς αυτό είναι δυνατό; Προπόνησα την Ελλάδα για 15 ημέρες συνολικά, σε τέσσερα κομμάτια. Τρεις ή τέσσερις προπονήσεις. Τι μπορώ να κάνω σε αυτό το διάστημα; Δεν είμαι μάγος. Οι ποδοσφαιριστές που είχα ήταν καλοί, αλλά εάν δεν έχεις χρόνο να τους μιλήσεις, τότε απλώς, έρχονται παίζουν και μετά πάνε σπίτια τους.

»Και μετά από αυτό ήρθε το “ο Ρανιέρι δεν είναι καλός, πήγαινε σπίτι σου”. Μετά από αυτό όμως ήρθε ένας άλλος προπονητής και τα πράγματα ήταν χειρότερα. Ήρθε και άλλος και ήταν και αυτός χειρότερος. Για τα στατιστικά, γνωρίζω ότι απολύθηκα και μετά δεν υπήρξε κανείς καλύτερος από εμένα. Δεν ξέρω εάν είμαι καλός προπονητής ή όχι, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μια ομάδα με εμένα φτάνει στο μάξιμούμ της.

»Για εμένα η φήμη δεν είναι σημαντική, ξέρω ότι είμαι ένας τίμιος άνθρωπος. Δεν με ενδιαφέρει το “είναι καλός, δεν είναι καλός, είναι έμπειρος προπονητής, νέος προπονητής”. Αυτές είναι απλώς λέξεις, αυτό που μετρά για εμένα είναι τι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί μπορώ να σας πω τα πάντα για τους παίκτες”»


Πηγή: efsyn.gr