Αναμενόμενη η ήττα, απογοητευτική η εμφάνιση - Ειδήσεις Pancreta

Με σκορ 3-0 ηττήθηκε η Ελλάδα από την Ιταλία, σε αγώνα που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ και ήταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής για τα προκριματικά του Euro 2020.

Και μπορεί η ήττα να ήταν «μέσα στο πρόγραμμα» για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς αντιμετώπιζε το φαβορί του 10ου ομίλου, ωστόσο η εμφάνιση της εθνικής μας -ειδικά στο πρώτο ημίχρονο- σκόρπισε απαισιόδοξα μηνύματα στους Έλληνες φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Η Ελλάδα ξεκίνησε τον αγώνα με ξεκάθαρα αμυντικούς προσανατολισμούς και ουσιαστικά μοναδικό προωθημένο τον Κώστα Φορτούνη, κόντρα σε μία Ιταλία που πήρε εξαρχής τα ηνία του ματς και κατασκήνωσε στην περιοχή της εθνικής μας, δείχνοντας ότι ήταν θέμα χρόνου να ανοίξει το σκορ.

Έτσι, μέσα στα πρώτα 33 λεπτά, η Ελλάδα βρέθηκε να χάνει με 3-0, με δράστες τους Μπαρέλα (23΄), Ινσίνιε (30΄) και Μπονούτσι (33΄). Ήταν ένα χρονικό διάστημα που οι φιλοξενούμενοι έκαναν ό,τι ήθελαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στους ανήμπορους να αντιδράσουν, διεθνείς παίκτες μας. 

Αλλαγές μετά τα τρία γκολ

Το γεγονός αυτό ανάγκασε τον προπονητή Άγγελο Αναστασιάδη να αλλάξει το σχήμα της ομάδας και να βάλει τρεις παίκτες στο κέντρο της άμυνας, προσπαθώντας να ανακόψει τα κύματα των ιταλικών επιθέσεων.

Παράλληλα, στο ημίχρονο ο Αναστασιάδης προχώρησε και σε δύο αλλαγές παικτών, επιχειρώντας προφανώς να θωρακίσει το κέντρο της ομάδας, αλλά και τη δεξιά πλευρά της άμυνας που αντιμετώπισε τα περισσότερα προβλήματα στο α' μέρος.

Ουσιαστικά αυτό που διαφοροποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ότι η Ελλάδα πραγματοποίησε κάποιες επιθέσεις, στις οποίες, όμως, ήταν έκδηλη η απουσία ενός κλασικού σέντερ φορ. Την ίδια στιγμή, η Ιταλία παρέμενε επικίνδυνη στην επίθεση, όμως ο Μπάρκας αντέδρασε σωστά σε αρκετά τετ-α-τετ που θα μπορούσαν να ανεβάσουν περαιτέρω τον πίνακα του σκορ.

Κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση, με την εθνική μας να καλείται πλέον να ανασυνταχθεί, εν όψει της δύσκολης συνέχειας στη διοργάνωση (επόμενο ματς κόντρα στην Αρμενία). 

Σημειώνεται ότι σε άλλα ματς στον όμιλο της Ελλάδας, η Φινλανδία επικράτησε με 2-0 της Βοσνίας /Ερζεγοβίνης, ενώ η Αρμενία νίκησε το Λιχτενστάιν με 3-0.

Η βαθμολογία του ομίλου έπειτα από τρεις αγωνιστικές:

  1. Ιταλία... 9
  2. Φινλανδία... 6
  3. Ελλάδα... 4
  4. Βοσνία... 4
  5. Αρμενία... 3
  6. Λιχτενστάιν... 0

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Ελλάδα: Μπάρκας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σιόβας, Ζέκα, Σταφυλίδης, Σάμαρης (77’ Μπακασέτας), Κουρμπέλης (46’ Σιώπης), Φορτούνης, Κολοβός (46’ Μαυρίας), Μασούρας

Ιταλία: Σίριγκου, Φλορέντσι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον (68’ Ντε Σίλιο), Ζορζίνιο, Βεράτι (81’ Πελεγκρίνι), Μπαρέλα, Ινσίνιε, Κιέζα, Μπελότι (84’ Μπερναρντέσκι)

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr