Συνεχίζεται η φαρσοκωμωδία στο ελληνικό μπάσκετ - Ειδήσεις Pancreta

Χωρίς πραγματικές αποφάσεις ολοκληρώθηκε ακόμη ένα εκρηκτικό Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να συνεχίζουν την εκτός ορίων σύγκρουσή τους.

Μετά από περίπου οκτώ ώρες συζητήσεων ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να συστήσει μία ομάδα εργασίας με πέντε μέλη, που θα επεξεργαστεί και θα καταθέσει προτάσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο ελληνικό μπάσκετ.

Οι προτάσεις αυτές θα συζητηθούν σε Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη, ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των ομάδων.

Νωρίτερα ο ΕΣΑΚΕ απέρριψε το αίτημα του Ολυμπιακού για να υπάρξουν ξένοι διαιτητές στα ματς με τον Παναθηναϊκό με τη διοίκηση των ερυθρολεύκων να επιμένει πως δεν αποσύρει την προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ και να ζητά από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Σημειώνεται πως, όταν επικυρωθεί η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος, τα πλέι οφ θα ξεκινήσουν άμεσα και ο Ολυμπιακός, σε περίπτωση που δεν κατέβει να αγωνιστεί απέναντι στον Παναθηναϊκό, κινδυνεύει με υποβιβασμό στην Α2. Δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί, όμως, εάν τα πλέι οφ μπορούν να ξεκινήσουν προτού εκδικαστεί η προσφυγή του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ.

Εκ μέρους της ερυθρόλευκης ΚΑΕ, ο Γιώργος Αγγελόπουλος σημείωσε ότι «εγινε ένα βήμα, συμφώνησαν οι περισσότερες ομάδες. Υπάρχει ελπίδα. Δεν αποσύρουμε την προσφυγή. Έχουν όλα σχέση με την απόφασή μας για τα πλέι-οφ. Δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε νομικά θέματα, δεν ισχύει τίποτα. Δεν αποφασίσαμε για τους ξένους διαιτητές. Δεν είναι θέμα του ΕΣΑΚΕ. Έχει άποψη ο ΕΣΑΚΕ, αποφασίζει ο κύριος Βασιλακόπουλος».

Στον αντίποδα, ο Μάνος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Παναθηναϊκού, κατηγόρησε τον Ολυμπιακό ότι δεν θέλει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, δηλώνοντας «η θέση η δικιά μου είναι ότι όλες οι ομάδες είναι αιχμάλωτες μια ομάδας, που έχει προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ. Με την ίδια λογική, θα μπορεί να το κάνε κάθε ομάδα σε κάθε αγωνιστική για οποιονδήποτε λόγο και έτσι να μην γίνεται μια αγωνιστική ή να μην επικυρώνεται η βαθμολογία. Χωρίς λόγο έγινε αυτό, για έναν αγώνα που κέρδισε. Έχουν φύγει παίκτες από τις ομάδες, έχουν πάει διακοπές. Αν ξαναγίνουν δηλαδή οι αγώνες, θα έρθουν οι Αμερικανοί από το εξωτερικό;».

Εν τω μεταξύ, μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα, οι ομάδες συμφώνησαν για αναδιάρθρωση της Basket League και τη δημιουργία πρωταθλήματος με 16 ομάδες.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις την πρόταση που κατέθεσε το Λαύριο υπερψήφισαν οι εκπρόσωποι και των 14 ΚΑΕ. Μένει να συμφωνήσει η ΕΟΚ, καθώς εκείνη έχει τον τελευταίο λόγο.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr