Η επίθεση στον Τζήλο είναι η κορυφή του παγόβουνου - Ειδήσεις Pancreta

Την άγρια «κορυφή» ενός νοσηρού «παγόβουνου» αποτελεί ο ξυλοδαρμός του διαιτητή, Θανάση Τζήλου, έξω από το σπίτι του στην Λάρισα. Αυτό προκύπτει και από την ανακοίνωση της ΕΠΟ με αφορμή το συμβάν, στην οποία, σημειώνεται, μεταξύ άλλων: «Για μια ακόμα φορά το παρακράτος των τραμπούκων του ελληνικού ποδοσφαίρου χρησιμοποιεί μεθόδους μαφίας, προκειμένου να επιβάλει κλίμα φόβου και αίσθημα απειλής προς πάσα κατεύθυνση, και με αυτό τον τρόπο να επιβάλλει τον δικό του "νόμο" στο άθλημα και όσους υγιείς ασχολούνται με αυτό (…)».

Οι διαιτητές απάντησαν με αποχή από το πρωτάθλημα εκφράζονται την «αγανάκτηση που έχει συσσωρευτεί μετά από τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά προσώπων που υπηρετούν τη διαιτησία».

Όπως σημειώνει διαιτητής που μίλησε στην εφημερίδα Documento, «με ανακοινώσεις και ευχολόγια δεν γίνεται τίποτε ούτε λύνεται κανένα πρόβλημα. Επρεπε να αντιδράσουμε μετά το χτύπημα στον Θανάση (Τζήλο)».

«Υπάρχει φόβος. Εκαψαν το σπίτι του κ. Μπίκα στη Χαλκιδική όταν ήταν αρχιδιαιτητής. Δεν βρήκαν τους δράστες. Εχουν κάψει αυτοκίνητα και μηχανάκια συναδέλφων. Εχουν πάει έξω από σπίτια και έχουν απειλήσει, έχουν εισβάλει σε χώρο εργασίας και έχουν χτυπήσει διαιτητή, μας κάνουν διαρκές bullying και όλα κυλάνε σαν να μην τρέχει τίποτα. Φοβάσαι να γυρίσεις σπίτι σου ύστερα από αγώνα ή την προπόνησή σου. Προσωπικά κοιτάω συνέχεια πίσω μου, μην τυχόν και μου επιτεθούν. Δυστυχώς η κατάσταση έχει ξεφύγει...».

Και καταλήγει σε ό,τι αφορά τους παράγοντες; «Οι περισσότεροι απ’ αυτούς μιλούν εκ του ασφαλούς. Συνοδεύονται από “φουσκωτούς” και δεν φοβούνται…»

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr