«Αντίο» στο 2018 με νίκη η ΑΕΚ - Ειδήσεις Pancreta

Έκλεισε με νίκη τις υποχρεώσεις της για το 2018 η ΑΕΚ. Νίκησε με 1-3 στον Βόλο την τοπική ομώνυμη ομάδα που προπορεύεται στη Football League και μετά την πρόκριση στη φάση των «16» του κυπέλλου που την είχε εξασφαλίσει από το προηγούμενο ματς, αναδείχθηκε και πρώτη στο γκρουπ της. Αντίθετα ο Βόλος έχασε την πρόκριση λόγω της εκπληκτικής εξέλιξης στο ματς Απόλλων Λάρισας – Λαμία.

Το εντυπωσιακό είναι πως το ματς ξεκίνησε κυρίως με το ερώτημα αν ο Βόλος θα μπορούσε να «κλέψει» την πρώτη θέση από την ΑΕΚ και τελικά οι γηπεδούχοι βρέθηκαν εκτός θεσμού!

Με το 0-7 της Λαμίας στον Απόλλωνα Λάρισας, η ομάδα της Super League, ανέτρεψε το μεγάλο πλεονέκτημα που είχε ο Βόλος στην διαφορά τερμάτων και πέρασε εκείνη στην φάση των «16». Φυσικά στο γήπεδο της Νεάπολης του Βόλου, η εξέλιξη αυτού του ματς, που μέχρι το 64΄ ήταν στο 0-1, συζητήθηκε πολύ.

Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το μεγάλο διάστημα στο ματς που ήταν καλύτεροι. Ισοφάρισαν γρήγορα με κεφαλιά του Πίστα στο 6΄, το γκολ με εντυπωσιακό σουτ του Μοράν στο 4΄και μέχρι τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, ήταν καλύτεροι και είχαν ευκαιρίες.

Η ΑΕΚ μετά το πρώτο πεντάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, ανέβασε ρυθμό, ειδικά με την είσοδο των Μπογέ και Κλωναρίδη. Ο Λιβάγια απελευθερώθηκε, έδειξε διάθεση και πέτυχε δυο ωραία γκολ στο 59΄και το 71΄. Όμως ο Κροάτης τελείωσε το ματς με πρόβλημα στον τετρακέφαλο του αριστερού ποδιού.

Βόλος: Μπουργάνης, Καρρίκι(14΄Πίτου Γκαρσία), Ρούσσος, Δημόπουλος(46 ΄Γκαλίτσιος), Ενγκουέμ, Δόρης, Ηλιόπουλος, Γκαρσία(46΄Κορέλας), Δεμηρτζόγλου, Φράγκος, Πίσπας.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Γιαννούτσος, Τσόσιτς, Μοράν(76΄Μπάμπης), Μπότος(55΄Κλωναρίδης), Γιαννιώτας, Αλμπάνης(55΄Μπογέ), Λιβάγια.

Τάσος Τσατάλης

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr