Νίκη, αλλά όχι πρωτιά για την Εθνική του Άγγελου - Ειδήσεις Pancreta

Εικόνα κανονικής ομάδας έδειξε η εθνική ομάδα στην πρεμιέρα του Άγγελου Αναστασιάδη ως ομοσπονδιακού προπονητή, όμως η νίκη με 1-0 επί της Φινλανδίας δεν ήταν αρκετή για να της δώσει την πρώτη θέση στη League C του Nations League.

Μετά από συνεχή άσχημα αποτελέσματα η εθνική Ελλάδας κατάφερε να νικήσει, έστω και με αυτογκόλ, ενώ οι διεθνείς έδειξαν περισσότερη όρεξη στο χορτάρι.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης επέλεξε να ξεκινήσει με 4-2-3-1 και τον Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολποστ (ντεμπούτο για τον τερματοφύλακα της Μπενφίκα) με τις προωθήσεις των Τοροσίδη και Κούτρη να βοηθούν αρκετά την επιθετική λειτουργία της ομάδας.

Οι διεθνείς μας απείλησαν πρώτοι στο παιχνίδι σχεδόν με τη σέντρα όταν ο Μήτρογλου σούταρε ψηλά εντός περιοχής. Στο 9΄ο Πούκι ισοφάρισε τις ευκαιρίες για τους Φινλανδούς.

Στο 25΄ ήρθε το γκολ για την Ελλάδα όταν ο Τοροσίδης έκανε σέντρα από δεξιά, ο Πέλκας δεν κατάφερε να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Γκάνλουντ τη βρήκε και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. 

Ο Άγγελος Αναστασιάδης προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή στο 28΄όταν ο Μανωλάς αποχώρησε τραυματίας.

Οι Σκανδιναβοί απείλησαν ξανά στο 30' με τον Τουόμινεν να πλασάρει εκτός εστίας από το ύψος του πέναλτι.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προσπάθησε να απειλήσει από στημένες φάσεις με τον Τοροσίδη (36΄) κα τον Παπασταθόπουλο στο 40'.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε... κατακόρυφα με την εθνική να θέλει να δημιουργήσει προϋποθέσεις για το δέυτερο γκολ που θα κρατούσε τις ελπίδες για την πρώτη θέση ακέραιες, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τους Φινλανδούς.

Συνθέσεις

Ελλάδα (Άγγελος Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Τοροσίδης, Μανωλάς (28΄ Σιόβας), Παπασταθόπουλος, Κούτρης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Φορτούνης, Πέλκας (84΄ Μπακασέτας), Μάνταλος, Μήτρογλου (69΄ Κουλούρης).

Φινλανδία (Μάρκου Κάνερβα): Χραντέτσκι, Γκράνλουντ, Τόιβιο, Αραγιούρι, Ούρονεν, Καμαρά, Κάουκο, Λουντ, Σόιρι (74΄ Γένσεν), Τουόομινεν (83΄ Πίρινεν), Πούκι (90΄+1).

Πηγή


Πηγή: pancreta