Παρουσιάστηκε η επιστημονική επιτροπή για το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού της ΑΕΚ - Ειδήσεις Pancreta

Σάρκα και οστά, μετά το έργο της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, αρχίζει από σήμερα (Τετάρτη 14/11) και παίρνει και το πιο σημαντικό συνοδευτικό του κομμάτι, το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού με τον τίτλο «Κιβωτός της Ρωμιοσύνης». 

Με την επίσημη εκδήλωση της παρουσίασης των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής που θα έχει την ευθύνη για την δημιουργία του Μουσείου, που έγινε νωρίς το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης

Η ΑΕΚ είναι αλήθεια είχε εκπλήξεις για την παρουσίαση, αφού ανακοινώθηκε πως πρόεδρος της Επιτροπής θα είναι η κορυφαία βυζαντινολόγος – ιστορικός και πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ. Η οποία έδωσε και το «παρών» στην εκδήλωση.

INTIME SPORTS
 

Επίτιμος πρόεδρος, θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, του οποίου την επιστολή αποδοχής διάβασε στην εκδήλωση η κόρη του Μαργαρίτα. Στην τιμητική επιτροπή θα είναι επίσης ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Νταλάρας.

Όσον αφορά την επιστημονική επιτροπή ενδιαφέρον έχει η συμμετοχή του Κώστα Γεωργουσόπουλου, που επίσης μίλησε στην εκδήλωση, αλλά και του υπουργού Επικρατείας και γνωστού φίλου της ΑΕΚ, Αλέκου Φλαμπουράρη. Ο υπουργός Επικρατείας ήταν στην εκδήλωση και αναφέρθηκε σε σύντομο χαιρετισμό του στην σημασία του Μουσείου, αλλά και του γηπέδου της ΑΕΚ, για το οποίο δεν έκρυψε πως από την πλευρά του έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει στο να ξεκινήσει κανονικά η κατασκευή του. Αναφέρθηκε και στην σημασία της ανάπλασης των προσφυγικών κατοικιών στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου σε δύο από αυτά θα φιλοξενηθεί επίσης προσφυγικό μουσείο.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο πρώην υπουργός Γιώργος Λιάνης, ενώ έδωσαν το παρών η πρώην υπουργός Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου, που επίσης είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής, όπως και ο Παντελής Θαλασσινός, ο Γιάννης Βούρος και ο Τάσος Μπουλμέτης, που όλοι ήταν παρόντες στην εκδήλωση.

Φυσικά το παρών έδωσαν και πολλά μέλη της οικογένειας της ΑΕΚ, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, πρώην και νυν παράγοντες, αλλά και αθλητές από τμήματα της Ένωσης εκτός ποδοσφαίρου.


Πηγή: pancreta