Ηνωμένα Ποδοσφαιρικά Εμιράτα - Ειδήσεις Pancreta

Πετροδόλαρα που πηγαινοέρχονται παρακάμπτοντας τους κανονισμούς και ποδοσφαιρικές ομάδες που χορεύουν στο ρυθμό των δισεκατομμυρίων, ανώτατοι αξιωματούχοι που κάνουν διευκολύνσεις σε βαθύπλουτους Άραβες ιδιοκτήτες ομάδων, ντοπαρισμένοι πρωταθλητές Champions League και σχέδια για ευρωπαϊκή «Super League», χαλκευμένες διεθνείς ομοσπονδίες και πολιτικοί που παρεμβαίνουν στα ποδοσφαιρικά πράγματα θυμίζοντας παράγοντες τριτοκοσμικής παράγκας. Οι νέες αποκαλύψεις των Football Leaks που φέρνει στο φως το γερμανικό Der Spiegel και δίκτυο δημοσιογράφων, έρχονται να προσθέσουν αρκετές ακόμα σημαντικές ψηφίδες στο πρόσωπο του «ποδοσφαιρικού καπιταλισμού» και του τρόπου με τον οποίο ένας πακτωλός χρημάτων ακολουθεί... μυστήριες διαδρομές, μπροστά στα μάτια και με τις πλάτες του φίλαθλου, φιλοθεάμονος κοινού.

γράφει ο Μηνάς Κωνσταντίνου

Μέρος των ευρημάτων από την δαιδαλώδη έρευνα των 70 εκατ. εγγράφων και 3,4 terabyte δεδομένων (emails, συμβόλαια κ.α.) που ερεύνησε η ομάδα δημοσιογράφων του
Der Spiegel και 14 άλλων ευρωπαϊκών δημοσιογραφικών ερευνητικών οργανισμών, το δίκτυο European Investive Collaborations (EIC), δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό, τα οποία βασίζονται σε στοιχεία της πλατφόρμας Football Leaks. 


Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, από τη διερεύνηση μόλις των 18,6 εκατ. εγγράφων, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της έρευνας προκύπτει ο ίδιος ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA), Τζιάνι Ινφαντίνο. Ο διάδοχος του βεβαρημένου από προηγούμενα σκάνδαλα διαφθοράς, Σεπ Μπλάτερ, φέρεται να βοήθησε τους Άραβες ιδιοκτήτες της βρετανικής Μάντσεστερ Σίτι και της γαλλικής Παρί Σεν Ζερμέν να παραβιάσουν τους διεθνείς κανονισμούς και να χρηματοδοτήσουν παράνομα τις ομάδες τους με αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ.

Η συνέχεια στο thepressproject.gr


Πηγή: thepressproject.gr